Hlavní obsah

Jednou z hvězd tenisového turnaje v Praze bude Slovenka Cibulková

Jednou z hvězd turnaje Prague Open, který se uskuteční od 27. dubna do 3. května, bude slovenská tenistka Dominika Cibulková. Vedle ní se na kurtech pražské Sparty také představí kompletní česká ženská elita s výjimkou Petry Kvitové.

Foto: Jason Reed, Reuters

Slovenská tenistka Dominika Cibulková se představí na turnaji Prague Open.

Článek

"Původně jsme jednali s jinou hráčkou první desítky, ale v neděli se přihlásila Cibulková. A podle pravidel o startech nerozhoduje postavení v žebříčku, ale kdo se první přihlásí," řekl na dnešní tiskové konferenci Miroslav Černošek, jehož společnost turnaj organizuje.

Cibulková na okruhu WTA získala čtyři tituly a loni si zahrála finále Australian Open. Pětadvacetiletá Slovenka v Praze zabere jediné volné místo pro hráčku první desítky žebříčku. "Kromě ní tady také bude Šafářová, Strýcová, sestry Plíškovy, Siniaková, Smitková a Cetkovská, která podle mých informací od března začne hrát," uvedl Černošek.

V budoucnu by měla na Spartě startovat i česká jednička Petra Kvitová. "Mám s ní dohodu, že bude hrát příští rok," přidal Černošek. Světová čtyřka už totiž letos hraje v Šen-čenu a podle pravidel se hráčky z první desítky smí zúčastnit jen jednoho podniku kategorie International ročně.

Černošek dnes také oznámil, že podepsal tříletou smlouvu s bankou J&T, která se tak stala hlavním sponzorem turnaje. Za licenci na pořádání podniku elitního okruhu WTA, jenž se do Prahy vrátí po pěti letech, zaplatili organizátoři milion dolarů (asi 24 milionů korun).

Reklama