Hlavní obsah

Z okupovaného Krymu uděláme ruskou tenisovou základnu. Nejlepší v Evropě, nabádá Tarpiščev

Moskva

S neotřelým nápadem, jak využít nově dobyté území ve prospěch Ruska, přišel známý šéf tamní tenisové federace Šamil Tarpiščev. Poloostrov Krym, jenž dříve patřil Ukrajině, ale v minulém roce ho anektovalo Rusko, by rád využil jako významnou tenisovou základnu.

Foto: Profimedia.cz

Šéf ruského tenisového svazu Šamil Tarpiščev.

Článek

Svůj nápad podle agentury AP sdělil ruským novinářům s tím, že na Krymu panuje pro tenis celoročně ideální počasí. „Krym, co se klimatických podmínek týče, poráží celou Evropu. Tenisté tam mohou trénovat celý rok," myslí si Tarpiščev.

A jak vidno, už má i nápad, jak případnou akademii pro výchovu nových hráčů zajistit, co se týče trenérů. „Z válkou poznamenaného Doněcku na východní Ukrajině uteklo patnáct trenérů, kteří by teď chtěli pracovat na Krymu," pokračoval Tarpiščev.

Zároveň dodal, že tenisové areály na poloostrově, které ještě pocházejí ze sovětských dob, budou vyžadovat rozsáhlé rekonstrukce. Tenis by ale podle něj mohl být „tváří Krymu".

Tarpiščevova slova mají jistě v Rusku váhu. Za svoji bohatou kariéru stihl nashromáždit celou řadu významných funkcí. Poradce i tenisový učitel bývalého prezidenta Borise Jelcina a někdejší ministr sportu je mimo jiné členem Mezinárodního olympijského výboru, předsedou tenisového svazu a daviscupovým kapitánem.

V domovském Rusku určitě jeho autorita nijak neutrpěla ani poté, co se nedávno musel omluvit slavným sestrám Williamsovým za to, že je v televizním pořadu nazval bratři Williamsové.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články