Hlavní obsah

Pomsta vyšla parádně, radovala se Kvitová. Která Češka ovládne boj o titul v Sydney?

Sydney

V exkluzivně českou záležitost se vyvinul turnaj v Sydney, který je přípravou na blížící se Australian Open. V pátečním finále (v 9:30) se utká Petra Kvitová se stále se lepšící Karolínou Plíškovou. Obě už se pochopitelně na duel o první letošní titul hodně těší.

Foto: Rob Griffith, ČTK/AP

Petra Kvitová během semifinále v Sydney.

Článek

Právě před rokem ve stejném městě a stejné fázi turnaje podlehla čtvrtá hráčka světa Bulharce Cvetaně Pironkovové, teď jí ale Kvitová vše vrátila a i přes zpočátku nepříznivý vývoj zápasu ukončila její spanilou jízdu až z kvalifikace.

„Jsem moc ráda, že se pomsta dnes vydařila a mám šanci si v Sydney zahrát finále. Myslím, že jsem proti ní hrála tentokrát o dost lépe. Dělala jsem přesně to, co bych měla: hrála jsem agresivně, tlačila se dopředu, chodila jsem si pro míčky brzy po odskoku, zkrátka praktikovala jsem svoji hru. Taky jsem dobře podávala, což bylo velmi důležité," těšilo dvojnásobnou wimbledonskou šampiónku.

S Češkami neprohrává

V boji o titul se jí nyní postaví o dva roky mladší Karolína Plíšková. Kvitová má sice v poslední době proti krajankám vynikající bilanci, nicméně v jediném vzájemném utkání loni ve Wu-Chanu se rodačka z Bílovce na výhru nad Karolínou Plíškovou pořádně nadřela (6:3, 2:6, 6:4).

„Na finále už se moc těším. Pochopitelně čekám hlavně rány z podání. Karolína hraje hodně riskantně, chodí si pro vítězné míče. To chci zítra ale dělat i já," nastínila světová čtyřka předpokládaný průběh finálového duelu.

„Hrát proti Češce nikdy není jednoduché. Jsem ale ráda, že se jí takhle daří. Mimo sezónu jsme spolu trénovaly a potkaly jsme se i ve fedcupové reprezentaci při loňském finále," připomněla Kvitová.

Karolína Plíšková určitě půjde do finále s velkým sebevědomím, které jí jistě dodá hladká semifinálová výhra nad Němkou Angelique Kerberovou 6:3, 6:2. „Sledovala jsem Petru tento týden a musím říct, že hrála velmi dobře. I minulý týden v Šen-čenu odehrála dobré zápasy. Finále proti ní bude hodně těžké, protože ona s Češkami neprohrává," uvědomuje si 22. hráčka světa.

Kdo ovládne letošní turnaj tenistek v Sydney?
Petra Kvitová
53,9 %
Karolína Plíšková
46,1 %
Celkem hlasovalo 13898 čtenářů.

Reklama

Související témata: