Hlavní obsah

I Murray už má své osobní logo. Samozřejmě s číslem 77

Už nejen Roger Federer, jehož osobní logo je všudypřítomné na všech tenisových akcích, ale i Andy Murray bude mít to své. Představili ho v Londýně, oficiálně s ním však britský tenista vyrukuje až v Melbourne na Australian Open. „Vyjadřuje Andyho energii a ducha a zároveň jemně odkazuje na jeho spřízněnost s číslem 77,“ poznamenal Dan Calderwood, šéf designérské firmy, která pro současného šestého tenistu světa logo vytvořila.

Foto: Jirka G. Novák, Sport.cz

Andy Murray na tréninku

Článek
Fotogalerie

V tenisovém světě je nejvíc známé a proslavené osobní logo „RF" Švýcara Rogera Federera. Ovšem to, které pro Murrayho vytvořilo designérské studio Aesop, mu má zdárně konkurovat. Nejenže v sobě skrývá iniciály britského hráče, ale i odkaz na číslo 77. To proto, že Murray se stal v roce 2013 prvním britským tenistou, který po 77 letech vyhrál slavný Wimbledon.

„To logo pro Andyho je moderní, tudíž jednoduché a prosté, ale zároveň v něm nechybí heraldické prvky, které mají zobrazovat jeho dominanci na kurtu. A celek pak vyjádřit energii a ducha, kterou v sobě Murray skrývá," popsal ztvárnění loga Calderwood při prezentaci.

Murray ho pak poprvé oficiálně představí na Australian Open v Melbourne. Má mu pomoci k ještě většímu zviditelnění a výraznějším úspěchům.

Reklama