Hlavní obsah

Los Australian Open: Berdych si zahraje s Fallou, Kvitovou čeká soupeřka z kvalifikace

Melbourne

Český tenista Tomáš Berdych se v prvním kole úvodního grandslamového turnaje Australian Open střetne se 112. hráčem světa Alejandrem Fallou z Kolumbie. Na dvojnásobnou wimbledonskou šampiónku Petru Kvitovou čeká soupeřka z kvalifikace. Rozhodl o tom páteční los.

Foto: Osama Faisal, ČTK/AP

Tomáš Berdych vstoupí do Australian Open duelem proti Kolumbijci Fallovi.

Článek

Celkem jsou v pavouku dvouher tři čeští muži a sedm žen, přičemž další je ještě můžou doplnit v případě postupu z kvalifikace.

Světová čtyřka Kvitová loni nečekaně vypadla už v 1. kole a letos by ráda naplnila očekávání a prorazila i na jiném grandslamu než ve Wimbledonu. Ve čtvrtfinále může teoreticky narazit na svěřenkyni Martiny Navrátilové Polku Agnieszku Radwaňskou, v semifinále pak na světovou jedničkou Serenu Williamsovou z USA.

Šestnáctou nasazenou Lucii Šafářovou v 1. kole čeká Jaroslava Švedovová z Kazachstánu (63. WTA) a dvaadvacítku Karolínu Plíškovou hráčka z kvalifikace. Číslo pětadvacet má z nasazených Barbora Záhlavová-Strýcová a turnaj rozehraje s Maďarkou Timeou Babosovou (95.).

Klára Koukalová, které se v úvodu sezóny nedařilo, se střetne s domácí Storm Sandersovou (460.) hrající díky divoké kartě. Kateřina Siniaková se utká s Ruskou Jelenou Vesninovou (62.) a Tereza Smitková s Chorvatkou Mirjanou Lučičovou-Baroniovou (55.).

Veselý se utká s Troickým

Berdych má v cestě případně ve čtvrtfinále loňského finalistu Španěla Rafael Nadala, kterého ale čeká nepříjemné 1. kolo s Rusem Michailem Južným. Jiří Veselý narazí na nebezpečného Srba Viktora Troického (92.) a čerstvý otec Lukáš Rosol bude hrát s Francouzem Kennym de Schepperem (101.).

První hráč světa a největší favorit turnaje Srb Novak Djokovič začne proti hráči z kvalifikace, obhájce titulu Švýcar Stan Wawrinka proti Marselu Ilhanovi z Turecka. Serena Williamsová má v prvním kole za soupeřku Belgičanku Alison van Uytvanckovou.

Los 1. kola tenisového grandslamového turnaje Australian Open v Melbourne:
Muži:
Berdych (7-ČR) - Falla (Kol.)
Veselý (ČR) - Troicki (Srb.)
Rosol (28-ČR) - De Schepper (Fr.)
Ženy:
Kvitová (4-ČR) - hráčka z kvalifikace
Záhlavová-Strýcová (25-ČR) - Babosová (Maď.)
Smitková (ČR) - Lučičová-Baroniová (Chorv.)
Koukalová (ČR) - Sandersová (Austr.)
Kar. Plíšková (22-ČR) - hráčka z kvalifikace
Siniaková (ČR) - Vesninová (Rus.)
Šafářová (16-ČR) - Švedovová (Kaz.)

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori