Hlavní obsah

Davenportová bude opět světovou jedničkou

NEW HAVEN (USA)

Americká tenistka Lindsay Davenportová se po týdnu vrátí do čela světového žebříčku, kde ji na krátkou dobu vystřídala Ruska Maria Šarapovová. Devětadvacetiletá hráčka se probojovala do finále turnaje v New Havenu, což jí zajistí v pondělním vydání nového pořadí opět první místo. Šarapovová v týdnu před US Open nikde nehrála.

Foto: Toray Tennis

Američanka Lindsay Davenportová

Článek

Nejvýše nasazená Davenportová v pátek porazila Rusku Annu Čakvetadzeovou dvakrát 6:3 a ve finále se postaví proti turnajové dvojce Amélii Mauresmové. Šestadvacetiletá Francouzka předtím vyřadila ve třech setech po tříhodinové bitvě Španělku Anabel Medinaovou-Garriguesovou.

Obě finalistky se utkají potřinácté v kariéře. Výrazně navrch má Davenportová, která vyhrála devět vzájemných zápasů, Mauresmovou zdolala i při posledním střetnutí v semifinále letošního Wimbledonu. V New Havenu Američanka ještě nevyhrála, i když je ve finále už popáté.

Cílem Davenportové je ve zbytku sezony post světové jedničky udržet. "Když vyhraji US Open, nejspíš bych už mohla na prvním místě zůstat do konce sezony. Budu se o to snažit," prohlásila.

Mauresmová po postupu do finále odstoupila ze čtyřhry, v níž měla hrát semifinále s Nathalií Dechyovou. Důvodem byl úžeh, na duel s Davenportovou se však těší. "Před grandslamem vždycky chcete změřit síly s těmi nejlepšími," uvedla Francouzka.

Muži:
Dvouhra - čtvrtfinále: Blake (USA) - Chela (Arg.) 7:6 (7:4), 4:6, 6:3.
Semifinálové dvojice: Blake - Hanescu (Rum.), Ferrer (3-Šp.) - Lopez (5-Šp.).
Ženy:
Dvouhra - semifinále: Davenportová (1-USA) - Čakvetadzeová (Rus.) 6:3, 6:3.

Reklama