Hlavní obsah

Berdycha na úvod Australian Open trápil vítr. Po prvním kole dál sní o grandslamovém triumfu

Žádná snadná práce nečekala v úvodním kole grandslamového Australian Open na světovou sedmičku Tomáše Berdycha, jenž nakonec nástrahy prvního kola zvládl a Kolumbijce Alejandra Fallu porazil 6:3, 7:6 a 6:3. Vedle nepříjemného soupeře se ale musel rvát i s nástrahami počasí.

Foto: Vincent Thian, ČTK/AP

Český tenista Tomáš Berdych slaví vítězství nad Kolumbijcem Alejandrem Fallou.

Článek
Fotogalerie

„Podmínky byly dnes celkem tvrdé. Dost foukal vítr, navíc ne jen z jedné strany, ale spíš se točil v kruhu. Soupeř byl na první kolo docela obtížný. Hraje fakt solidně, takže jsem rád, že jsem to zvládl. Ztratil jsem nějaké hry při svém servisu, ale dokázal jsem je vybojovat zpátky a vyhrát tie break. Myslím, že to byl pro mě dobrý test," hodnotil zápas český reprezentant.

Berdych před startem sezóny rozprášil svůj dosavadní realizační tým, za jehož lídra si nově vybral venezuelského kouče Daniela Vallverdua. První pozitiva nové spolupráce už sklízel na turnaji v Dauhá, kde se oproti minulosti prezentoval útočnější hrou a jeho tažení skončilo až ve finále na raketě Davida Ferrera.

Teď půjde na Melzera

Herní pohodu si udržel i na úvod turnaje v Melbourne. „Určitě je v mé hře teď sebevědomí. Zažil jsem skvělý týden v Dauhá, kde jsem odehrál výborné zápasy. Pak jsem se snažil využít volno, abych si zvykl na přesun, nové podmínky a pořádně se připravil. Zatím jde všechno dobře. Jsem šťastný, jak se věci vyvíjejí. Cítím se na kurtu dobře," pokračoval devětadvacetiletý tenista.

Loni dokráčel na Australian Open až do semifinále, kde po čtyřsetové bitvě nestačil na pozdějšího šampióna Stana Wawrinku ze Švýcarska. Letos by svůj rok starý výsledek ještě rád vylepšil. Není žádným tajemstvím, že hlavní Berdychovou metou je zisk grandslamového titulu.

„To je určitě můj hlavní cíl sezóny. Abych na něj ale dosáhl, budu muset extrémně tvrdě pracovat. Jsme ale teprve na začátku sezóny, mám nový realizační tým, takže uvidíme, jak rychle se nám podaří na ty opravdu velké výsledky dosáhnout," dodal rodák z Valašského Meziříčí.

O postup do třetího kola se utká s kvalifikantem Jürgenem Melzerem z Rakouska. S někdejším hráčem Top 10 má český tenista lehce pozitivní bilanci 3:2. Loni na Australian Open jej však hladce vyřadil a poslední porážka s ním už je osm let stará.

Získá Tomáš Berdych v této sezóně grandslamový titul?
Ano
38,7 %
Ne
61,3 %
Celkem hlasovalo 10857 čtenářů.

Reklama