Hlavní obsah

Do prvního dne US Open zasáhne devět Čechů

NEW YORK

Šest českých tenistek a tři tenisté nastoupí k zápasům prvního kola US Open hned v úvodní den a už předem je jisté, že minimálně jedna hráčka se bude radovat z postupu. Na dvorci číslo sedm na sebe totiž od 17 hodin SELČ narazí česká jednička Nicole Vaidišová, která je při svém druhém newyorském startu nasazena jako číslo 26, s krajankou Květoslavou Peschkeovou.

Článek

V 17 hodin zahájí poslední grandslamový turnaj sezóny také Jan Hernych, Iveta Benešová a Michaela Paštiková, kterou pak na kurtu vystřídá 23. nasazený Jiří Novák. Druhý zápas v pořadí čeká i Evu Birnerovou, která se pokusí zaskočit turnajovou devítku Naděždu Petrovovou z Ruska, a Tomáše Berdycha, dvaatřicátého nasazeného. Barbora Strýcová nastoupí v areálu ve Flushing Meadows až jako třetí v pořadí.

Hned první den se publiku představí i nejvýše nasazená Maria Šarapovová. Zápas začne nejdříve v jednu hodinu v noci SELČ. Program na hlavním dvorci Arthura Ashe odstartuje v 17:30 Serena Williamsová, jako poslední v pořadí se na něm představí Andre Agassi, kterého čeká 20. start na US Open.

Na dvorci Louise Armstronga, kde se začne hrát v 17 hodin, se ve druhém zápasu dne objeví jedna z hlavních favoritek ženské dvouhry Belgičanka Kim Clijstersová. Ke třetímu utkání nastoupí obhájkyně titulu Světlana Kuzněcovová z Ruska.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články