Hlavní obsah

Co to bylo? Federer neví, jestli ho bodla včela. Obořil se na kameramana a zápas otočil

Melbourne

Hvězdný Roger Federer musel ve druhém kole Australian Open trochu nečekaně otáčet duel s Italem Simonem Bolellim, s nímž prohrál první sadu. Navíc musel řešit nepříjemný zdravotní problém, jehož příčina mu i po zápase zůstala záhadou. Nicméně utkání dokázal otočit a radoval se z výhry 3:6, 6:3, 6:2 a 6:2.

Foto: Rob Griffith, ČTK/AP

Švýcarský tenista Roger Federer si nechává ošetřit prst v utkání na Australian Open s italem Bolellim

Článek

Bolelli, jenž ještě nikdy nedokázal porazit hráče elitní desítky, sebral Federerovi set vůbec poprvé v kariéře. „Už v Davis Cupu ale proti mně zahrál dvě výborné sady. I teď dokázal dobře zatlačit od základní čáry. Cítil jsem, že má dobrý forhend a byl hodně odhodlaný na returnu. Překvapilo mě, jak se mu dařilo na servisu," složil Švýcar poklonu svému soupeři.

Favorit utkání se navíc musel nechat ošetřit kvůli bolesti v prstu. Zprvu se zdálo, že jde o puchýř, ale z problému se nakonec vyklubala záhada. „Nevím, jestli to byl puchýř. Vůbec nevím, co to mohlo být. Každopádně to byla nejdivnější věc. Cítil jsem to na koncovém článku prstu. Prst začal tuhnout a otékat," nechápal Federer.

Kameraman vlezl až do ucha

Přiklonil se k variantě, že šlo nejspíš o včelí bodnutí. „Ano, říkal jsem si, že to bude nejspíš ono. Ani lékař nevěděl, co by to mohlo být. Žádné žihadlo tam vidět nebylo. Jen otok. Ale jde spíš o srandu, pokud se to nebude nijak horšit, tak myslím, že je vše ok," uklidnil své fanoušky.

Během ošetření ho spíše než bolest rozčílil dotěrný kameraman, jenž se ve snaze zabrat bolavé místo tenisové hvězdy dostal zřejmě až příliš blízko a sedmnáctinásobný grandslamový šampión jej vykázal pryč.

„No, byl už skoro v mém uchu. To se mi fakt nelíbilo, protože myslím, že by se mělo trochu respektovat soukromí. V prostoru, kde diskutujeme možnosti, co se dá dělat, najednou cítíte, jak se na vás ten chlápek lepí. To není úplně nejlepší pocit. Tak jsem se ho zeptal, jestli opravdu musí být tak blízko. Evidentně nemusel, protože se rychle stáhl," smál se Federer, který v dalším kole narazí na dalšího Itala Andrease Seppiho.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori