Hlavní obsah

Kvitová - Barthelová 6:2, 6:4Kvitová a Záhlavová-Strýcová na Australian Open pokračují, bojovnice Allertová obrat nedotáhla

Melbourne
Aktualizováno

Česká ženská tenisová jednička Petra Kvitová ani ve svém druhém vystoupení na Australian Open neztratila set a po výhře 6:2 a 6:4 nad Němkou Monou Barthelovou postoupila do 3. kola. Rodačku z Fulneku o chvíli později napodobila Barbora Záhlavová-Strýcová, která porazila Tchajwanku Chang Kain-Chen 6:1 a 7:5. Na úvodním grandslamovém turnaji sezóny naopak končí Denisa Allertová, která po boji podlehla favorizované Francouzce Alizé Cornetové 4:6, 7:6 a 2:6, a Tereza Smitková, jež po setech 1:6 a 4:6 nestačila na Italku Camilu Giorgiovou.

Foto: Rob Griffith, ČTK/AP

Petra Kvitová v zápase Australian Open s Monou Barthelovou z Německa.

Článek
Fotogalerie

Kvitová se v úvodním kole potýkala trochu s nervozitou. Ta se ale zkraje čtvrtečního zápasu nedostavila. Dvojnásobná wimbledonská vítězka zaútočila na podání Němky hned v první hře, ani jeden ze dvou brejkbolů však nevyužila. Co se nepovedlo v úvodním gamu, to Kvitová napravila při následujících dvou pokusech a první sadu tak vyhrála přesně za půl hodiny 6:2.

Ztráta úvodní sady ale Němku nepoložila. Ve druhém setu naopak vzdorovala světové čtyřce mnohem víc a dlouho si držela svůj servis. Rozhodující pro zbytek utkání byla šestá hra. Třiačtyřicátá hráčka WTA zaútočila na servis české reprezentantky a dokázala si vypracovat hned pět brejkbolů. Ani jeden z nich ale neproměnila, a tak v devátém gamu udeřila Kvitová, která narozdíl od soupeřky třetí brejkbol využila a další drama už v závěru druhé sady nepřipustila.

Kvitová se ve 3. kole střetne s Madison Keysovou ze Spojených států, která ve 2. kole vyřadila domácí Casey Dellacquaovou.

Dva odlišné sety odehrála s Tchajwankou Chang Kain-Chen Barbora Záhlavová-Strýcová. Zatímco v úvodním setu česká reprezentantka jednoznačně na kurtu dominovala, třikrát sebrala soupeřce servis a vyhrála 6:1, druhou sadu naopak začala prohraným servisem. Dramatickou koncovku ale osmadvacetiletá Češka zvládla a vybojovala si možnost zahrát si ve 3. kole s Běloruskou Viktorií Azarenkovou, která si poradila s osmou nasazenou Caroline Wozniackou z Dánska 6:4 a 6:2.

Allertová vydřela druhý set, na výhru to nestačilo

Jednadvacetiletá Allertová, která se do hlavního turnaje probila z kvalifikace, ztratila úvodní set prohraným podáním v deváté hře. A ve druhé sadě měla turnajová devatenáctka také nakročeno k vítězství. Za stavu 5:4 podávala Cornetová na vítězství v zápase. Allertová ale zápas odmítla, ale vzápětí své podání znovu ztratila a situace se opakovala. Ale i napodruhé se dokázala mladá Češka ze svízelné situace dostat.

Druhý set tak nakonec došel až do tie breaku, v němž Allertová dokázala sebrat soupeřce čtyři výměny při jejím servisu a zápas se tak rozhodoval ve třetí sadě. V té už se ale pražské rodačce nedařilo udržet svá podání a do 3. kola tak postoupila favorizovaná Francouzka.

Smitková podlehla Giorgiové

O tři roky starší Italka vlétla na Smitkovou od začátku zápasu. Vlastní podání vyhrála bez ztráty míčku, naopak hned dva servisy české naděje získala pro sebe a sadu tak vyhrála za 23 minut. Ve druhém setu se hrál vyrovnanější tenis. Smitková sice přišla o podání ve třetí hře, ale do dalšího brejkbolu soupeřku nepustila. Sama si dokonce šanci na prolomení servisu soupeřky vypracovala v posledním gamu zápasu, Giorgiová ho ale odvrátila a o několik výměn později proměnila čtvrtý mečbol.

Australian Open, česká účast:
Ženská dvouhra - 2. kolo:
Kvitová (4-ČR) - Barthelová (Něm.) 6:2, 6:4
Záhlavová-Strýcová (25-ČR) - Chang Kai-Chen (Tchaj-wan) 6:1, 7:5
Cornetová (19-Fra.) - Allertová (ČR) 6:4, 6:7(2), 6:2
Giorgiová (Ita.) - Smitková (ČR) 6:1, 6:4
Mužská čtyřhra - 1. kolo:
Marach, Venus (Rak./N. Zél.) - Rosol, Gojowczyk (ČR/Něm.) 6:3, 7:6 (7:4)
Ženská čtyřhra - 1. kolo:
Hlaváčková, Hradecká (9-ČR) - L. Kičenoková, Savčuková (Ukr.) 6:0, 7:6 (7:4)
Šafářová, Matteková-Sandsová (ČR/USA) - Mariaová, Olaruová (Něm./Rum.) 6:3, 6:2
Erraniová, Vinciová (1-It.) - Kar. Plíšková, Schmiedlová (ČR/SR) 6:2, 6:0
Chan Yung-Jan, Čeng Ťie (14-Tchaj-wan/Čína) - Koukalová, Vögeleová (ČR/Švýc.) 6:3, 6:0
Ostatní výsledky Australian Open zde.
Probojují se Petra Kvitová a Barbora Záhlavová-Strýcová do 4. kola Australian Open?
Postoupí obě tenistky
67 %
Dál půjde jen Kvitoví
25,2 %
Postoupí jen Záhlavová-Strýcová
2,9 %
Ani jedna z nich nepostoupí
4,9 %
Celkem hlasovalo 2503 čtenářů.

Reklama

  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články