Hlavní obsah

Minář zahájí US Open proti obhájci Federerovi

NEW YORK

Jednoznačně nejtěžší pozici bude mít z devíti českých tenistů v druhém dnu grandslamového US Open Ivo Minář. V zahajovacím utkání na centrálním dvorci Artura Ashe ho v newyorském areálu Flushing Meadows čeká obhájce loňského vítězství a světový hráč číslo jedna Roger Federer ze Švýcarska.

Foto: Sport.cz

Ivo Minář.

Článek

Jako třetí se na stejném kurtu představí Zuzana Ondrášková, která také narazí na favorizovanou soupeřku - letošní vítězku Roland Garros a šampionku US Open 2003 Justine Heninovou- Hardenneovou. Zhruba ve stejné době by měla na dvorci Louise Armstronga bojovat čerstvá vítězka z Forest Hills Lucie Šafářová proti loňské finalistce US Open Jeleně Dementěvové.

Dva zástupci českého tenisu se představí na kurtu číslo osm, kde jako třetí nastoupí Klára Koukalová proti domácí Vanii Kingové a pátou dvojici utvoří Tomáš Zíb se šestým nasazeným Nikolajem Davyděnkem z Ruska.

Na jedenáctce čeká Jiřího Vaňka německý soupeř Nicolas Kiefer, diváci na kurtu číslo jedenáct uvidí také duely Jelena Jankovičová - Denisa Chládková a Olivier Rochus - Robin Vik. Šestnáctý nasazený Radek Štěpánek se pokusí vylepšit svou letošní bilanci z amerických turnajů, kde vypadl třikrát za sebou v úvodním kole - v prvním duelu nastoupí proti Nicolasi Lapenttimu z Ekvádoru na dvorci číslo osmnáct.

Čeští tenisté v akci na US Open (začátek v 17:00):
Dvorec Artura Ashe:
1. zápas:Federer (1-Švýc.) - Minář (ČR)
3. zápas:Heninová-Hardenneová (7-Belg.) - Ondrášková (ČR)
Dvorec Louise Arsmstronga:
3. zápas:Dementěvová (6-Rus.) - Šafářová (ČR)
Kurt č. 8:
3. zápas:Koukalová (ČR) - Kingová (USA)
5. zápas:Zíb (ČR) - Davyděnko (6-Rus.)
kurt č. 11:
3. zápas:Kiefer (Něm.) - Vaněk (ČR)
kurt č. 17:
17:00Jankovičová (17-SČH) - Chládková (ČR)
3. zápas:Vik (ČR) - O. Rochus (27-Belg.)
kurt č. 18:
3. zápas:N. Lapentti (Ekv.) - Štěpánek (16-ČR).

Reklama