Hlavní obsah

Vaidišové se na US Open daří, je ve třetím kole

Česká tenistka Nicole Vaidišová neztrácí na US Open čas ani energii a po dvou rychlých výhrách už je ve třetím kole. Šestadvacátá nasazená nedala šanci Číňance Ťie Čeng a vyhrála hladce ve dvou setech za pětapadesát minut. Šestnáctiletá Vaidišová ztratila ve dvou zápasech v New Yorku jen sedm her, v duelu s Ťie Čeng diktovala hru, dala sedm es a zahrála 25 po vítězných úderů.

Článek

Jen na začátku utkání byla hra vyrovnaná. Číňanka hrála údery brzy po odskoku. "Míč jsem měla rychle zpátky, trochu mě tím zaskočila," řekla Vaidišová. Postupně ale zpřesnila hru a ve druhé sadě soupeřce povolila jen devět míčů. "Už jsem jí nedala šanci a myslím, že to bylo v pohodě," řekla tenistka.

Během třetího hracího dne dělal tenistkám problémy vítr, který se točil ze všech stran. "Bylo těžké v tom dobře servírovat. Musela jsem se tomu přizpůsobit a nehrát tolik na esa, ale hlavně se snažit trefit kurt. Zvykla jsem si docela dobře," řekla Vaidišová. Favoritkou bude i v dalším kole

V současnosti nejlepší česká tenistka má naději na premiérový postup do grandslamového osmifinále. Její příští soupeřkou bude hráčka z kvalifikace Ivana Lisjaková z Chorvatska a Vaidišová bude v utkání se 189. hráčkou světového žebříčku favoritkou. "Mám větší šanci postoupit do osmifinále než na předchozích grandslamech. Teď jsem v pozici, kdy bych měla vyhrát, ne se jen pokusit o výsledek. A udělám pro to maximum," uvedla.

S Lisjakovou nikdy nehrála, proto Chorvatku sledoval její otec a trenér Aleš Kodat. "Takže mi k ní něco řekne, ale pokud to vezmu profesionálně a budu klidně hrát svoji hru, neměla bych snad mít nějaké problémy. Určitě z té šance budu nervózní, ale po pár míčích to ze mě spadne," věřila Vaidišová. "Je mi teprve šestnáct, ještě pojedu hodně grandslamů, takže rozhodně to neberu, že tohle je moje životní šance," dodala.

Češi na US Open:
Ženy, dvouhra - 2. kolo:
Vaidišová (26-ČR) - Ťie Čeng (Čína) 6:3, 6:0.

Reklama