Hlavní obsah

Nervy na pochodu! Murrayho snoubenka poslala Berdychovi peprný vzkaz, Brit provokoval Vallverdua

Melbourne

Docela husté emoce doprovázely bitvu o finále Australian Open mezi Tomášem Berdychem a Andym Murraym. Brit se nakonec radoval z vítězství, ale českému tenistovi nic nedarovala ani partnerka jeho soupeře Kim Searsová, která z hlediště počastovala českou hvězdu hodně peprnými výrazy.

Foto: Issei Kato, Reuters

Grimasa Andyho Murrayho během semifinále Australian Open.

Článek
Fotogalerie

O náboj zápasu bylo postaráno už před ním. Jak známo, kouč Dani Vallverdu je dlouholetým Murrayho kamarádem, jenže v jednom trenérském týmu s trenérkou Amelií Mauresmovou se (na rozdíl od spolupráce s Ivanem Lendlem) nesnesl, a tak spojil před startem sezóny síly právě s Berdychem. Šlo tedy i o prestiž v čestných lóžích obou hráčů.

Vypjatý moment přišel na konci vyrovnané první sady, kdy Murray po ztrátě servisu okamžitě prolomil podání Berdychovi. Murray se otočil směrem k Vallverduovi, k němuž vyslal vítězný ryk.

Prestižní britský list The Guardian navíc zveřejnil video, z něhož je patrné, jak si Murrayho drahá polovička na adresu českého tenisty ulevila ve smyslu: „A teď to ku... máš, ty český ho..." O doslovné formulaci se nicméně čile spekuluje.

Berdych byl viditelně počínáním svého soka nepříjemně zaskočen a Murrayho si při výměně stran dlouze prohlížel. Brita zase popudilo, že si Berdych v koncovce první sady stěžoval u sudího na kvalitu míčů. „Tohle on dělá vždycky," cedil mezi zuby.

Po Berdychově vítězství v tie-breaku si Murray zase naříkal u hlavního sudího Pasccala Marii, že na něj Berdych mluví během výměny stran. „Ale já si jenom říkal: Dobrá práce, Tomáši," bránil se český tenista.

S rostoucí Murrayho převahou ale emoce ochabovaly a na konci zápasu si oba potřásli u sítě rukou bez známek osobních antipatií. „Bylo v tom trochu napětí. Hodně udělal fakt, že Dani s ním spolupracuje. Jsme (s Vallverduem) kámoši od patnácti let a já jsem cítil, že tohle bylo trochu zbytečné," vracel se po utkání k incidentu Murray.

Reklama