Hlavní obsah

Jsem hrozně zklamaný, prohrál jsem boj o základní čáru, smutní Berdych. Murrayho reakci neřeší

Melbourne

Cítil šanci porvat se o premiérový grandslamový titul, ale nakonec český tenista Tomáš Berdych skončil v semifinále Australian Open na raketě Andyho Murrayho, proti němuž se mu nejen v poslední době poměrně dařilo. „Jsem hodně zklamaný,“ neskrýval český reprezentant rozčarování po vyřazení.

Foto: Sport.cz

Český tenista Tomáš Berdych si vyčítá chybu v semifinále v Melbourne proti Andymu Murraymu.

Článek

„Fakt nejsem šťastný a nemám vůbec dobrou náladu. Mrzí mě, že jsem tenhle zápas prohrál. Ale teď mi nezbývá, než se prostě znovu odrazit a vrátit se ještě silnější. V čem byl rozdíl? Měl jsem jeden opravdu špatný set. Snažil jsem se využít své šance, bojovat, ale to zkrátka nestačilo," rozebíral porážku.

Berdych začal zápas výborně, dobře podával a diktoval výměny. V dramatické koncovce úvodní sady sice vyhrál tie break, ale Murray se stihl rozehrát do velké pohody a hned od začátku druhé sady začínal zápas nemilosrdně otáčet.

„Na to nemám žádnou omluvu. On hrál celý zápas skvěle, tak to prostě je. Já jsem sice zvládl lépe první set a on zase naplno využil toho, že se mi v tom druhém nedařilo. Měl jsem plán, kterého jsem se chtěl držet, ale to jsem dokázal jen v prvním setu. Bylo to hlavně o tom, kdo udrží lépe základní čáru, kdo se k ní dostane blíž a bude hru diktovat, " pokračoval rodák z Valašského Meziříčí na tiskové konferenci.

Dobrá práce, řekl jsem si

Semifinálový duel zejména v jeho začátku provázely emoce. Murray si mimo jiné stěžoval u hlavního rozhodčího, že po prvním setu na něj při výměně stran český hráč mluvil.

„Na to si pamatuju. Víte co. Vyhrál jsem set a řekl jsem si: Dobrá práce Tomáši. Nic víc jsem neřekl. Mám pocit, že tohle smím udělat, když vyhraju set. No a to je celé," hájil se sedmý hráč světa.

Novináře v Melbourne pochopitelně zajímalo, zda jej Murray svojí reakcí nezklamal. „Ne, na to se vůbec nedívám. Mám se snad bát po každém slově, které řeknu? Prostě jsem se povzbudil po vyhraném setu a šel si sednout na židli. Nedívám se napravo ani nalevo, hledím si jen sám sebe," důrazně odmítl další diskuzi o incidentu.

Hodně emocí vzbudila také Britova reakce poté, co si na konci prvního setu bleskově vzal ztracené podání zpět a následně poslal vítězný pokřik směrem k Berdychovu (a svému bývalému) kouči Dani Vallverduovi. Při výměně stran bylo vidět, jak si český hráč Murrayho vyčítavě prohlíží.

„Nic takového. Fakt, chlapi nesnažte se tyhle věci nafukovat. Byl to zápas jako jakýkoliv jiný. Prohrál jsem si servis, z čehož nejsem nadšený, ale život jde holt dál. Byla to velká bitva, skvělý zápas, bohužel se špatným koncem pro mě. Takový je sport," dodal Berdych.

Reklama