Hlavní obsah

Berdych ve třetím kole US Open, čeká jej Agassi

NW YORK

Tenista Tomáš Berdych postoupil na US Open vstříc skvělému představení. Po hladké výhře ve druhém kole nad Brazilcem Ricardem Mellem ho ve Flushing Meadows čeká duel s domácím favoritem Andre Agassim, který startuje na svém již dvacátém US Open a je miláčkem newyorských fanoušků.

Článek

Utkání s Mellem měl dvacetiletý Berdych pod kontrolou. Nastřílel třináct es, ani jednou neztratil servis a pomohl si 43 vítěznými údery. "Brazilec nebyl až tak aktivní, spíš se snažil držet míč ve výměnách. Nehrál dlouze, což mi vyhovovalo, a proto i ten jednoznačný výsledek" řekl Berdych Radiožurnálu.

Loni se dostal Berdych na newyorském grandslamu až do osmifinále. Zopakovat to bude mít tentokrát těžké. V cestě mu stojí dvojnásobný vítěz US Open Agassi. "Moc se na ten zápas těším, může to být i velký zážitek," řekl český tenista.

S Agassim se Berdych střetl jednou a loni na Australian Open uhrál jen šest her. "Vychutnal si mě. Mám mu co vracet," řekl Berdych. Doufal, že nabral zkušenosti z velkých zápasů a dokáže se s atmosférou lépe vyrovnat. "Může mě to prostředí rozhodit, ale věřím, že se to nestane," dodal k zápasu, který se s velkou pravděpodobností uskuteční na centrálním dvorci Arthura Ashe.

Odevzdat se na 120 procent

Základem úspěchu bude dobrý Berdychův servis. S Mellem měl český daviscupový reprezentant úspěšnost prvního podání jen 42 procent. "Není to nic slavného. Proti Agassimu to musím zlepšit, on má výborný return," ví dobře.

Další taktiku vymýšlel obtížně. "To je stejný jako třeba proti Federerovi nebo Nadalovi - člověk musí odevzdat sto nebo sto dvacet procent. Pokud to vyjde, může vyhrát, ale speciální taktika není," řekl Berdych.

Se světovou jedničkou Švýcarem Rogerem Federerem má vyrovnanou bilanci 1:1 a stejně je na tom se Španělem Rafaelem Nadalem. "Bylo by hezké to srovnat i s Agassim," přál si Berdych, kterému budou v hledišti mimo jiné fandit rodiče i přítelkyně Lucie Šafářová.

Češi na US Open
Muži
Dvouhra - 2. kolo:
Berdych (32-ČR) - Mello (Braz.) 6:3, 6:2, 6:0.

Reklama