Hlavní obsah

Štěpánek po prohře litoval prohraného servisu ve třetím setu

NEW YORK

Ztracené podání v závěru třetího setu bylo podle Radka Štěpánka klíčové pro jeho porážku v zápase s Nicolasem Kieferem. Ve druhém kole grandslamového US Open český tenista vyhrál úvodní dva sety, ale nakonec v pětisetové bitvě prohrál a s turnajem se rozloučil.

Článek

Až do závěru třetí sady měl Štěpánek zápas výborně rozehraný, ale pak přišel o podání i celý set. "On se tímhle gamem neuvěřitelně zvedl, do té chvíle jsem diktoval tempo, celou dobu jsem útočil a měl jsem ho 'loženého'. Ten game ho ale dostal do hry, zlepšil se po všech stránkách, začal hrát agresivně, mně už se tak nedařil důrazný přechod na síť. Zápas se začal otáčet a nakonec dopadl, jak dopadl," litoval v rozhovoru pro Radiožurnál šestnáctý nasazený hráč.

Ani ve druhé polovině zápasu však nebyl bez šance na vyrovnání svého maxima z Flushing Meadows, kterého dosáhl účastí ve třetím kole v roce 2003. "Chybělo mi dorazit jeho servisy do konce, a ne jen mít 30:0. O tom je tenis - kdo promění šance, vyhrává. Já jsem od třetího setu neproměňoval, a proto jsem nezvítězil. Asi mi i chyběl zápasový rytmus, v minulých týdnech jsem kvůli zraněným zádům nemohl hrát," hledal příčiny porážky tenista, kterého alespoň potěšilo, že jeho záda zvládla pětisetový maraton.

Němečtí tenisté budou za tři týdny soupeři českého týmu v baráži o účast ve Světové skupině Davisova poháru, ale aktuálně nejlepší český tenista se odvety s Kieferem nedočká. "Na mém rozhodnutí nehrát Davis Cup se nemění vůbec nic. Zůstávám v Americe, budu se připravovat na zbytek sezony," dodal Štěpánek.

Reklama