Hlavní obsah

Berdych cítil šanci, po prohře s Agassim ale zklamán nebyl

Tomáš Berdych nezopakoval na grandslamovém US Open loňskou účast v osmifinále, ale už při pohledu na los s tím příliš nepočítal. Jeho předpoklad se naplnil v sobotu, když nad domácí legendou Andrem Agassim sice vyhrál první set, ale po dvou a půl hodinách odešel poražen. Šanci na vítězství český tenista cítil, zklamání však ne.

Článek

"Šance zvítězit určitě byla. Začátek byl velice dobrý, ale Andre taky nehrál v bůhvíjak oslnivé formě a já jsem toho jen využil," řekl Radiožurnálu po prohře 6:3, 1:6, 4:6 a 6:7 rodák z Valašského Meziříčí, který za dva týdny oslaví 20. narozeniny. Naproti tomu Agassimu už je pětatřicet a své bohaté zkušenosti v klíčových chvílích prokázal.

"Po prvním setu se hodně zlepšil, na servisu, returnu, přestal dělat takové lehké chyby jako na začátku," uvedl Berdych, kterému pak nepřálo ani počasí. "Začalo trošku víc foukat. Já můžu hrát v jakémkoli horku, vlhkosti, cokoli, ale vítr je můj strašný nepřítel. Mě to trochu rozhodilo a bylo to vidět," přiznal.

V osmé hře čtvrtého setu prolomil Agassiho servis a za stavu 5:3 podával na srovnání na 2:2 na sety. "Už game při jeho předchozím servisu jsem měl dva nebo tři brejkboly, ale on vždycky dost neskutečným a možná i nechtěným způsobem je odvrátil. Mít brejk dřív nebo i dva by bylo jednodušší," litoval Berdych.

Hlučné publikum

Agassi se v důležité chvíli zkoncentroval, zahrál game výborně, zatímco Berdycha zradil první servis. "Vrátil se tak zpátky. V tie-breaku pak chybělo trochu štěstí, škoda," mrzelo českého tenistu, který loni na olympiádě šokoval vyřazením světové jedničky Rogera Federera.

Zpočátku dostal i Agassiho pod tlak, ale dvojnásobný šampion se nechtěl loučit se svým již dvacátým US Open ve třetím kole. Navíc měl v zádech hlučné publikum, které se však Berdychovi nezamlouvalo. "Hrát v Americe proti Agassimu je těžké. Lidi se chovají trošku divně, nezatleskají při povedené výměně jen proto, že ji vyhraju já," řekl.

Podivné výroky rozhodčích

Výhrady měl i proti rozhodčím, někdy prý měli podivné výroky ve prospěch domácího idolu. Berdychovy domněnky mu potvrdili i lidé, kteří zápas sledovali v televizi. "Nejsou z rodiny, aby byli zaujatí. Ale asi to k tomu tady patří, nevím proč, ale je to tak," dodal.

Zklamání nicméně necítil. "V prvních dvou kolech jsem potvrdil roli posledního nasazeného, bohužel pak Agassi není příjemný los. Ale naštvaný nebo nespokojený nejsem," uzavřel. Na turnaji tak z českých singlistů zůstala už jen Nicole Vaidišová, která bude hrát o postup do čtvrtfinále dnes proti Rusce Naděždě Petrovové.

Reklama