Hlavní obsah

Inspiruje mě manželka, říká nestárnoucí Agassi

Nestárnoucí americký tenista Andre Agassi nezakolísal ani s dravým Čechem Tomášem Berdychem a při své dvacáté účasti na US Open se bude snažit o třináctý postup do čtvrtfinále. Jak sám říká, více než cokoli jiného ho stále inspiruje jeho manželka Steffi Grafová, jež má sama na kontě dvaadvacet grandslamových titulů.

Článek

"Pozorovat ji, jak prochází životem, je ta největší lekce, z níž se mohu poučit," tvrdil po čtyřsetové výhře nad Berdychem na tiskové konferenci Agassi. Jeho slavná manželka a matka jeho dvou dětí je v New Yorku s ním a televizní kamery ji často ukazují, jak zápasy prožívá.

"Víte, když se vyvíjíte jako člověk, tak se to projeví i v tenise," filozofoval pětatřicetiletý Agassi, suverénně nejstarší hráč z první stovky světového žebříčku. "Když jste disciplinovaný, oddaný, soustředěný, silný, to vše se vyplatí na kurtu i mimo něj," říkal dvojnásobný vítěz US Open, podle nějž právě tyto vlastnosti měla a má jeho životní partnerka.

"Právě tím mě Stef nejvíc ovlivnila. Když se podíváte na její kariéru, ale hlavně na její život, hodnoty a priority, to je ta největší inspirace. Snažím se být jako ona," tvrdí Agassi.

Před dvaceti lety, kdy startoval na US Open poprvé, byl rozjíveným mladíkem v džínových šortkách a barevném tričku, dnes už se na kurtu obléká mnohem usedleji. Prý nejen kvůli pokročilejšímu věku, ale také kvůli Grafové. "Dostal jsem se do stádia, kdy jsem si řekl: Možná když se budu oblékat jako moje žena, možná bych i mohl hrát i tak dobře jako moje žena," rozesmál novináře rodák z Las Vegas a v žertu pokračoval: "Mimochodem, taky trochu trénuju."

Reklama