Hlavní obsah

Bouchardová proti českým tenistkám ve Fed Cupu nenastoupí

Kanadské tenistky nastoupí v 1. kole Fed Cupu proti České republice bez největší hvězdy Eugenie Bouchardové. Čtvrtou členkou domácího výběru se místo světové sedmičky stala až 814. hráčka žebříku WTA, teprve šestnáctiletá Charlotte Robillardová-Milletteová. České obhájkyně titulu budou sice v Québecu hrát bez Petry Kvitové a Lucie Šafářové, ale tým vedený světovou dvaadvacítkou Karolínou Plíškovou je favoritem víkendových bojů.

Foto: Thomas Peter, Reuters

Kanaďanka Eugenie Bouchardová na ilustračním snímku z duelu s Marií Šarapovovou z Ruska.

Článek

"Čekal jsem, že to doplní Bouchardovou, ale nedoplnili, i když ještě před pátečním losem může dojít ke změně. Pokud to takhle zůstane, tak bude kanadský tým citelně oslaben o hráčku světové desítky a jsme favority. Nesmíme říkat, že nejsme. Musíme se toho zhostit, nepodcenit to a vzít to v sobotu za správný konec," komentoval český kapitán Petr Pála na facebooku oznámení kanadského celku.

V sestavě bez Bouchardové není ani jedna hráčka z první stovky světového žebříčku. Kapitán Sylvain Bruneau má v týmu Sharon Fichmanovou (134. ve dvouhře WTA), Gabrielu Dabrowskou (185.), sedmnáctiletou Francoise Abandaovou (230.) a o rok mladší Robillardovou-Milletteovou.

"Jsme samozřejmě stejně jako fanoušci zklamaní, že Genie nebude hrát," uvedla Kelly Murumetsová, prezidentka kanadské federace na webu svazu. "Genie se chce stát nejlepší hráčkou světa a vyhrát grandslamový turnaj a musí si správně rozložit program, aby měla šanci to dokázat, a my ji plně podporujeme."

Bouchardová po vyřazení ve čtvrtfinále Australian Open odletěla z Melbourne domů do Montrealu a příští týden by měla hrát turnaj v Antverpách.

Pála má v mrazivé Kanadě s Karolínou Plíškovou v týmu také Terezu Smitkovou (62.), Denisu Allertovou (91.) a Lucii Hradeckou (122.).

Reklama