Hlavní obsah

Šafářovou vítězství v Austrálii namlsalo: Jsem ale pořád hlavně singlistka, chci do TOP 10

Prostějov

Nečekaného úspěchu dosáhla česká tenistka Lucie Šafářová, když společně s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou při jejich prvním společném startu triumfovaly ve čtyřhře na grandslamovém Australian Open. „Pořád ale zůstávám především singlistkou. Mým hlavním cílem, jak jsme si s trenérem po minulé sezóně vytyčili, zůstává průnik do nejlepší světové desítky,“ zdůraznila Šafářová ve středu v Prostějově, kam se přijela pochlubit cennou trofejí.

Foto: Petr Marek, Sport.cz

Česká tenistka Lucie Šafářová pózuje v Prostějově s trofejí pro šampiónku Australian Open ve čtyřhře.

Článek

Lucie Šafářová v Prostějově

Pocity, které po návratu z Melbourne prožíváte, jsou ale asi nádherné?

Je to tak. Teprve si pomalu začínám uvědomovat, co jsme dokázaly. Je to navíc o to krásnější, že naše vítězství nikdo nečekal, a že jsme se s parťačkou potkaly až v Austrálii, náramně nám to sedlo a byla z toho obrovská radost.

Jak jste se vlastně našly?

Na posledním turnaji v Moskvě jsem se rozešla s Pavljučenkovou, která kvůli olympiádě chtěla hrát s další Ruskou Kudrjavcevovou. S trenérem jsme pak přemýšleli, kdo by mi mohl vyhovovat. Výborně se zná s manželem Bethanie, a tak se rychle dohodli, ale až na Austrálii. Dříve to nebylo možné. V prvních kolech jsme se ale naštěstí velmi dobře sehrály a pak jsme obě produkovaly vynikající tenis.

Jaké byly po úspěšném finále oslavy?

Hned jak jsme sešly z kurtu, bylo pro nás připravené šampaňské a v hráčské restauraci pohoštění. Pak jsme slavily ve večerním klubu. Povídaly jsme si, chvíli jsme i tancovaly, ale do rána to nebylo. Opravdu nic bujarého. Po příletu domů jsem pak slavila i s rodinou. Byl rovněž nějaký šampus a hlavně, připravili mi mé oblíbené kuře na paprice a štrůdl.

Na kurtu vám to po tenisové stránce ladilo náramně. Jaké to bylo z hlediska oblečení. Nepřemýšlela jste také o nějakých extravagantních podkolenkách jako vaše partnerka?

Zatím ne. Módní výstřelky jsem nechala na její straně. Sedí to k ní náramně, neboť je hodně výstřední. Na druhé straně je strašně hodná, vtipná holka.

Bude vaše vzájemná spolupráce pokračovat?

Ano. Dohodly jsme se na celou sezónu s tím, že spolu budeme hrát ty největší turnaje. Antverpy, které mě čekají jako první, z hlediska čtyřhry vynechávám. V Dubaji a Dauhá budu hrát s Karolínou Plíškovou, v Indian Wells, Miami a další grandslamy s Bethanií.

Co pro vás vůbec vítězství v Melbourne znamená?

Je to úžasný úspěch. Vítězství na grandslamovém turnaji, a je jedno, zda ve dvouhře či čtyřhře, je vždycky prestižní. Spravila jsem si chuť. Byl to dobrý start do sezóny. Doufám, že se to projeví i v singlu, a že triumfu se jednou dočkám i v něm. Moc se těším na další turnaje.

V Kanadě se teď vaše spoluhráčky připravují na první kolo Fed Cupu...

Doufám, že tu mísu zase vyhrajeme! Tým je velmi silný i bez Petry a mě, jsme favoritkami a věřím, že to holky také zvládnou.

Reklama

Související témata:
  Bejlek - Blinkovová dnes 17 : 30
20240424T17 : 30:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík