Hlavní obsah

Pála už se rozhodl, koho proti Kanadě nominuje. Vyjma Plíškové to ale tají

Kapitán tenistek Petr Pála už má v hlavě nominaci na dvouhry na utkání 1. kola Fed Cupu v Kanadě. Jasnou jedničkou obhájkyň titulu je od oznámení nominace Karolína Plíšková, ale jméno druhé hráčky Pála tají. Tradičně se až při pátečním losování pořadí zápasů ukáže, kdo proti Kanadě nastoupí v Québecu v roli dvojky.

Foto: Jacques Boissinot, ČTK/AP

Český fedcupový tým ve složení (zleva) Denisa Allertová, Karolína Plíšková, trenér Petr Pála, Tereza Smitková a Lucie Hradecká už je v Québeku.

Článek

Tenistky se ale dozvědí nominaci již dnes. "Sestavu už v hlavě mám. Určitě to rozseknu, aby to věděly aspoň dvě noci před utkáním," řekl Pála Radiožurnálu po čtvrtečním dopoledním tréninku v komplexu univerzity Laval.

Vedle světové dvaadvacítky Plíškové má kapitán v k dispozici Terezu Smitkovou (62. v žebříčku dvouhry WTA), Denisu Allertovou (91.) a Lucii Hradeckou (122.).

Ač Češkám chybí v Kanadě opory včetně Petry Kvitové či Lucie Šafářové, jsou favoritkami. Domácí výběr totiž postrádá světovou sedmičku Eugenii Bouchardovou a ostatní hráčky jsou v žebříčku až ve druhé stovce a dál.

"Je třeba odehrát zápasy solidně s výkony, na které holky mají. Když podají solidní výkony, tak to by měl být klíč," nastínil Pála vítězný recept.

Plíšková se neustále zlepšuje

Největší váha utkání bude ležet na Plíškové. Letošní finalistka ze Sydney hraje podle kapitána každým dnem lépe. "Kája hrála ve čtvrtek dopoledne nejlíp, co hrála za týden, což je dobře. Je to velmi příslibné na víkend," pochvaloval si Pála. "Když bude hrát to, co umí, tak by to mělo dojít ke zdárnému konci. Je to velmi dobrá hráčka."

Problém řeší Smitková. Loňská osmifinalistka Wimbledonu má puchýř na hrací ruce. Proto byla v péči lékaře Vlastimila Voráčka s fyzioterapeutem Pavlem Kovačem. "Když hraje, tak se to potí, tak aby se jí to nehýbalo. Teď to nebylo úplně ono při tréninku, tak snad to bude odpoledne lepší," řekl Pála a doplnil: "Jinak to musím zaklepat, je to zatím bez problémů. Ty tréninky jdou nahoru, je to lepší a lepší."

Otázkou je, koho postaví kanadský kapitán Sylvain Bruneau. Ten má v týmu Sharon Fichmanovou (134.), Gabrielu Dabrowskou (185.), sedmnáctiletou Francoise Abandaovou (230.) a o rok mladší Robillardovou-Milletteovou (814.). "Fichmanová běhá, vrací trochu přeliftovaný forhend. Myslím si, že bude hrát. A koho postaví jako druhou tenistku, to fakt nevím. A ani neřeším," řekl Pála.

Reklama

Související témata: