Hlavní obsah

Plíšková a Smitková nastoupí ve Fed Cupu v Kanadě do dvouher

Tenistka Karolína Plíšková rozehraje duel úvodního kola Fed Cupu v Kanadě coby česká jednička proti Francoise Abandaové. Do druhé sobotní dvouhry kapitán Petr Pála nominoval Terezu Smitkovou, kterou čeká Gabriela Dabrowská. Rozhodl o tom dnešní los v Québecu.

Foto: Rob Griffith, ČTK/AP

Karolína Plíškova při nedávném Australian Open.

Článek

Do čtyřhry Pála předběžné přihlásil dvojici Lucie Hradecká, Denisa Allertová. Kapitán Kanady Sylvain Bruneau vybral pár Dabrowská, Sharon Fichmanová.

"Takhle přesně jsme to chtěly. Jsem ráda, že jdu první, že můžu udělat bod, když se to sejde, a potom můžu jít fandit Tereze," řekla Plíšková v rozhovoru na facebooku týmu. Pořadí zápasů si pochvalovala i Smitková. "Jsem ráda, že můžu jít po Káje, že budeme mít bodík a já budu moct hrát klidněji," dodala Smitková s úsměvem.

Dvaadvacetiletá Plíšková, které patří ve světovém žebříčku aktuálně 22. místo, se s Abandaovou nikdy neutkala. "Vůbec ji neznám, nevím, co čekat, ale nebudu to teď nijak řešit," řekla s odkazem na o čtyři roky mladší Kanaďanku, která figuruje v pořadí WTA na 230. příčce. "Tu druhou znám, všechny v týmu ji známe, takže si řekneme a probereme, co na ně," dodala na adresu Dabrowské.

Dvaadvacetiletá Plíšková, které patří ve světovém žebříčku aktuálně 22. místo, se s Abandaovou nikdy neutkala. O čtyři roky mladší Kanaďanka figuruje v pořadí WTA na 230. příčce.

Dvacetiletá Smitková (62.) hrála s o dva roky starší Dabrowskou (185.) dvakrát, bilanci mají vyrovnanou 1:1. Poslední duel vloni v kvalifikaci na antukovém turnaji v Bad Gasteinu vyhrála česká tenistka 6:2, 6:0.

Ač úřadujícím šampiónkám chybějí v Kanadě opory včetně Petry Kvitové či Lucie Šafářové, jsou favoritkami. Domácí výběr totiž postrádá světovou sedmičku Eugenii Bouchardovou a ostatní hráčky jsou v žebříčku až ve druhé stovce a dál.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 2 : 6 Macháč - Sinner 4 : 6, 2 : 6 konec
20240327T20 : 00:00+0100
Macháč vs. Sinner
Macháč vs. Sinner
Macháč
Sinner