Hlavní obsah

Šarapovová se pokusí poprvé v kariéře porazit Clijstersovou

NEW YORK

Kim Clijstersová ani Maria Šarapovová svými výkony ve čtvrtfinále nenadchly, nyní svedou vzájemný souboj o postup do finále US Open. Psychická výhoda bude na straně o čtyři roky starší Belgičanky, osmnáctiletá ruská tenistka ji zatím ve třech zápasech neporazila.

Článek

Obě favoritky, první a čtvrtá nasazená, si prožily ve svých pátých zápasech v New Yorku těžké chvilky. "Nejspíš jsem opravdu nehrála příliš dobře, ale aspoň jsem bojovala," poznamenala Clijstersová, jež prohrála úvodní sadu s Venus Williamsovou, ale dvojnásobnou vítězku US Open nakonec udolala.

Letošní wimbledonská šampionka Williamsová byla zklamaná, cítila, že měla šanci Clijstersovou porazit. "Vždyť hrála ze začátku hrozně. Pak ale začala trefovat takové divné míče, kraťasy a tak. Věděla jsem, že hraju stejně špatně jako ona, ale ona se z toho dokázala dostat. Já ne," řekla starší ze sourozeneckého dua, jež v předchozím kole vyřadila sestru Serenu.

Clijstersová má tak po roce promarněném zraněním zápěstí šanci navázat na účast ve finále z před dvou let. V březnu se plnohodnotně vrátila na okruh WTA a vyhrála již šest turnajů. "Každá výhra teď pro mě hodně znamená, víc než kdysi," uvedla dvaadvacetiletá Belgičanka, jež v průběhu US Open uvedla, že chce hrát vrcholově tenis už jen dva roky.

Neobvyklá Maria

To její semifinálová soupeřka zřejmě bude hrát déle a ještě stále si vylepšuje osobní maxima. Semifinále ve Flushing Meadows si loňská wimbledonská šampionka zahraje poprvé, prokousala se k němu přes krajanku Naděždu Petrovovou. Zatímco v předchozích duelech nestrávila na kurtu průměrně ani 60 minut, teď musela bojovat dvě a půl hodiny.

"Bylo tam hodně zvratů, samé nahoru a dolů. Zvlášť ve druhém setu jsem to nebyla já, nebyla to ta obvyklá Maria. Pak jsem si ale řekla: 'Hej, zpátky do práce'," popisovala Šarapovová okamžiky během prohrané druhé sady. Zápas s přemožitelkou Nicole Vaidišové nakonec dovedla k vítězství 6:4 v rozhodujícím setu a bude se snažit poprvé v kariéře porazit Clijstersovou.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články