Hlavní obsah

Po Berdychovi se omluvil z Davis Cupu i Štěpánek. Moc mě to mrzí, lituje opora týmu

Praha

Další nepříjemná zpráva postihla český daviscupový tým před březnovým utkáním prvního kola proti Austrálii. Po omluvence od jedničky Tomáše Berdycha se musí kapitán Jaroslav Navrátil vypořádat i s absencí zkušeného Radka Štěpánka, jemuž zdravotní stav reprezentaci momentálně neumožňuje.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radek Štěpánek tentokrát daviscupovému týmu nepomůže.

Článek

„Můj zdravotní stav, navazující kondice a hra se bohužel nelepší tak, jak jsem si představoval a doufal, a proto jsem musel udělat těžké rozhodnutí. Protože stále nejsem připraven tak, abych mohl s čistým svědomím nastoupit do ostrého zápasu, budu dále makat, léčit se, rehabilitovat a posilovat," omlouval se Štěpánek fanouškům na svém facebookovém účtu.

„Nevím, kdy budu kvalitně připraven, ale jisté je, že to nebude před prvním kolem Davis Cupu. Moc mě to mrzí, je to soutěž, pro kterou bych padl, ostatně v září to tak doslova bylo, ale i když srdce by i tentokrát hrálo, tělo i hlava říkají ne," doplnil.

Navrátil rozhodnutí respektuje

Navrátil tak nyní má k dispozici jen dva singlisty z elitní stovky žebříčku ATP Lukáše Rosola a Jiřího Veselého. Složení týmu pro čtyřhru bude pro kapitána nejspíš při absenci Štěpánka rovněž velkým rébusem.

„Radkovo rozhodnutí plně chápu a respektuji. Je důležité, aby se dostal do herní pohody, a pak pomohl i daviscupovému týmu, pro který toho v minulosti tolik udělal i obětoval. Na mně teď je, abych pokračoval v jednání s hráči, kteří pro nominaci připadají do úvahy. Oznámit ji musím počátkem příštího týdne," uvedl Navrátil na stránkách daviscupového týmu.

Na turnajích se objevil Štěpánek naposledy na loňském US Open, kde prohrál v prvním kole. Ve velmi solidní formě nyní hraje Berdych, jenž obhájil semifinálovou účast na Australian Open, jenže rodák z Valašského Meziříčí se už dříve z duelu prvního kola omluvil s tím, že se chce naplno věnovat přípravě na turnaje a pokusit se o zisk grandslamového titulu.

Porazí čeští tenisté v Davisově poháru Austrálii?
Ano
24,9 %
Ne
75,1 %
Celkem hlasovalo 11999 čtenářů.

Reklama

Související témata: