Hlavní obsah

Federer se na US Open rozjel, už je v semifinále

Roger Federer se na US Open dostává do starých kolejí. Zatímco první týden turnaje ve Flushing Meadows bylo představení švýcarského hráče poněkud rozpačité, ve čtvrtfinálovém duelu se světový hráč číslo jedna opět ukázal ve starém světle. Argentince Davida Nalbandiana přejel 6:2, 6:4, 6:1.

Článek

O postup do finále se švýcarský obhájce titulu utká s bývalým šampiónem Lleytonem Hewittem. Australan měl nečekaně velké problémy s Jarkkem Nieminenem a finského soupeře udolal až v pěti setech.

"První kolo tady bylo skvělé. Další tři zápasy už ale byly těsné, vůbec jsem s tím nebyl spokojený," řekl Federer ke svým dosavadním výkonům. "Některé jsem sice vyhrál ve třech setech, ale bylo to těsné. Zvlášť v duelu proti Kieferovi jsem byl pod tlakem," dodal.

Turnaj už skončil pro Martinu Navrátilovou, která tak v osmačtyřiceti letech nerozšíří svou sbírku 58 grandslamových titulů. Česká rodačka s německou partnerkou Annou-Lenou Groenefeldovou ztroskotala v semifinále čtyřhry na rusko-italském páru Jelena Dementěvová, Flavia Pennettaová.

US Open
Muži
Dvouhra - čtvrtfinále:
Federer (1-Švýc.) - Nalbandian (11-Arg.) 6:2, 6:4, 6:1, Hewitt (3-Austr.) - Nieminen (Fin.) 2:6, 6:1, 3:6, 6:3, 6:1.
Semifinálové dvojice: Federer - Hewitt, Ginepri (USA) - Agassi (7-USA).
Ženy
Čtyřhra - semifinále:
Raymondová, Stosurová (6-USA/Austr.) - Martinezová, Ruanová- Pascualová (3-Šp.) 7:5, 4:6, 7:6 (7:2), Dementěvová, Pennettaová (14-Rus./It.) - Groenefeldová, Navrátilová (7-Něm./USA) 6:2, 6:4.

Reklama