Hlavní obsah

Halepová - Kar. Plíšková 6:4, 7:6Plíšková titul v Dubaji nezískala, ve finále po boji podlehla Halepové

Praha
Aktualizováno

Tenistka Karolína Plíšková svůj první letošní titul na okruhu WTA v Dubaji nezískala. V sobotním finále turnaje s dotací 2,5 miliónu dolarů česká fedcupová reprezentantka nestačila na nejvýše nasazenou Simonou Halepovou z Rumunska, jíž podlehla po setech 4:6 a 6:7 (7:4).

Foto: Ahmed Jadallah, Reuters

Karolína Plíšková vrací míček ve finále turnaje v Dubaji proti Rumunce Halepové.

Článek

Dvaadvacetiletá Plíšková hrála o turnajový titul na okruhu WTA poosmé v kariéře a podruhé letos. V uplynulých dvou letech dokázala triumfovat v Kuala Lumpuru, Soulu a Linci, letos v lednu v Sydney neuspěla ve finále proti Petře Kvitové. Rumunská hráčka se stejně jako Plíšková dostala letos do finále podruhé a přidala další titul k lednovému triumfu na turnaji v čínském Šen-čenu.

Česká tenistka do finále nastoupila po sérii tří třísetových duelů a na kurtu chvílemi působila unaveně. V prvním setu si sice vypracovala dva brejkboly, ani jeden ale neproměnila. První nasazené Halepové naopak jediná příležitost stačila, aby se ujala vedení 4:3 a sadu dotáhla.

Poskočí Plíšková na 12. místo žebříčku?

Druhý set začala Plíšková rázně a šla do vedení 2:0, Halepová ale odpověděla dalším brejkem a Plíšková si poté vyžádala ošetření. Rumunka po pauze vyrovnala a až do stavu 3:3 si obě hráčky držely podání. Dál už ale servis nebyl ani pro jednu z nich na kurtu výhodou.

Halepová mohla zápas poprvé ukončit při svém servisu za stavu 5:4, Plíšková ale odvrátila mečbol a znovu srovnala. V další hře ale na servisu znovu neuspěla a za stavu 5:6 musela odvracet další mečbol Rumunky. Rozhodnutí tak přinesl až tie-break, který Halepová vyhrála 7:4, když proměnila třetí mečbol v pořadí.

"Snažila jsem se to otočit, ale i kdybych ten druhý set získala, nevím, jestli bych dokázala vyhrát celý zápas," přiznala Plíšková, jež dosud nikdy neprošla na turnaji kategorie Premier 5 ani do čtvrtfinále. "Bylo by to hodně těžké, protože ona žádný míč nevzdává a opravdu dobře běhá," dodala.

Z prohry je prý sice momentálně smutná, se svými výkony za poslední týdny ale musí být spokojená. "Odehrála jsem spoustu zápasů, porazila skvělé hráčky, takže nejsem zklamaná," prohlásila Plíšková s tím, že už se těší na krátký oddech. "Zítra jedu do Dauhá, tak si konečně užiju den volno," dodala s odkazem na turnaj, který ji čeká příští týden.

Za druhý letošní a celkově jubilejní desátý titul inkasovala třiadvacetiletá rodačka z Constanty prémii 456 tisíc z celkové dotace 2,513 miliónu dolarů a v žebříčku by se příští týden mohla vrátit zpět na třetí místo před Kvitovou. Plíšková získá za finálovou účast 227 860 dolarů a své životní maximum v pořadí WTA by si mohla vylepšit z 18. až ke 12. místu.

Bezprostředně po turnaji žen se od pondělka v Dubaji představí i elita mužského tenisu včetně světové jedničky Novaka Djokoviče, obhájce titulu Rogera Federera, druhého muže letošního Australian Open Andyho Murrayho či dvojnásobného finalisty Tomáše Berdycha.

Dubaj (tvrdý povrch, dotace 2,513 miliónu dolarů)
Dvouhra - finále:
Halepová (1-Rum.) - Kar. Plíšková (17-ČR) 6:4, 7:6 (7:4)
Čtyřhra - finále:
Babosová, Mladenovicová (8-Maď./Fr.) - Muguruzaová, Suárezová (6-Šp.) 6:3, 6:2

Reklama

Související témata: