Hlavní obsah

Sampras si užívá klidný život bez tenisu

LOS ANGELES

Přestože patří mezi tenisové legendy, nechce mít Pete Sampras s bílým sportem nic společného. Majitel rekordních čtrnácti grandslamových titulů si od skončení kariéry užívá klidu a se svými dvěma syny si vychutnává otcovské povinnosti. Čtyřiatřicetiletý Sampras prý v minulých týdnech nesledoval ani US Open, na kterém exceloval jeho o rok starší krajan Andre Agassi.

Foto: ČTK

Pete Sampras se svou ženou Bridgette Wilsonovou a synem Christianem Charlesem.

Článek

"Kdybyste měli za sebou život, jaký jsem vedl já, kdybyste se léta tak vášnivě věnovali tomuto sportu a všechnu energii vkládali do boje o místo světové jedničky, taky byste s ním pak dlouho nechtěli mít nic společného," řekl v rozhovoru pro list The Times sedminásobný vítěz Wimbledonu, jemuž se v srpnu narodil druhý syn.

Doma v kalifornském Palm Desert prý dává přednost golfu nebo partičkám pokeru se svými přáteli. Nejraději však tráví čas se svými syny a manželkou Bridgette. "Vychutnávám si ten klid, ústraní a jednoduchý život," prohlásil.

Vracet se? Byl to nenormální život

Na tenis ale úplně nezanevřel. Za pár let se prý určitě bude chtít na nějaký zápas podívat se svými dětmi. Rozhodně je chce vzít do Wimbledonu, do svého osobního ráje. "Sním o tom okamžiku, kdy usednu se svou rodinou do královské lóže a dole na zeleném pažitu budu sledovat zápas, při němž už mi nepůjde o vítězství nebo porážku," přiznal.

Na rozdíl od jiné americké legendy Jimmyho Connorse, který se v roce 1991 v devětatřiceti letech díky divoké kartě ještě jednou na US Open vrátil a prošel až do semifinále, se ale Sampras na kurty vracet nehodlá. "Život, jaký jsem tehdy vedl, byl naprosto nenormální a bláznivý," prohlásil.

Agassimu přeje rozloučení s triumfem

Na svůj poslední zápas, kterým bylo památné finále US Open právě s Agassim, si ale dobře pamatuje. "Na tohle vítězství jsem se nadřel jako blázen. Tehdy jsem myslel jen na titul - ráno, v poledne, večer. Chtěl jsem perfektní rozloučení," přiznal. Žádný plán B pro případ, že by nevyhrál, ale připravený neměl. "Nevím, zda bych pokračoval, nebo ne. Každopádně bych teď ale asi nebyl tak spokojený se svou kariérou," dodal.

Sampras dobře ví, že také Agassi sní o podobné ideální tečce - rozlučce s titulem, nejlépe rovněž na US Open. "Nikdo by mu to nemohl přát víc než já," řekl Sampras. "Konec konců jsem mu pěkných pár titulů sebral. To ale patřilo k naší sportovní rivalitě," dodal.

Reklama