Hlavní obsah

Rozhodnuto. Tenistky budou hrát semifinále Fed Cupu s Francií v Ostravě

Praha
Aktualizováno

České tenistky budou hrát semifinále Fed Cupu proti Francii v ostravské ČEZ Aréně. Zápas se uskuteční 18. a 19. dubna, předprodej vstupenek bude zahájen v druhé polovině března.

Foto: Petr Horník, Právo

Lucie Šafářová zvedá trofej pro vítězky Fed Cupu, vpravo Petra Kvitová. Vrátí se obě opory pro semifinále s Francií do týmu?

Článek

"Čeká nás velmi atraktivní utkání proti nečekaným soupeřkám, tak jsem rád, že se nám podařilo dohodnout se zástupci města Ostravy a Moravskoslezského kraje na tom, že zápas se odehraje ve vítkovické aréně, což je pro české tenistky i tenisty doslova domácí prostředí," uvedl v tiskové zprávě Miroslav Černošek, majitel agentury Česká sportovní, která zápasy Fed Cupu organizačně a marketingově zajišťuje.

Fedcupové semifinále se bude hrát v době finálové série hokejové extraligy a v ČEZ Aréně mají domácí prostředí Vítkovice, které můžou do boje o titul postoupit. "Máme dohodu se zástupci Českého svazu ledního hokeje a vítkovického klubu a jsme společně připraveni na řešení případných termínových kolizí. Oceňujeme velmi vstřícný přístup právě svazu ledního hokeje, kterému zkrátíme čas na přípravu světového šampionátu," řekl ČTK mluvčí České sportovní Karel Tejkal.

Prodlouží tenistky vítěznou šňůru?

V Ostravě budou tenistky potřetí během tří let a oba předchozí zápasy zde vyhrály. V domácím prostředí drží vítěznou šňůru šesti zápasů a naposledy jim uštědřily těsnou prohru 2:3 Američanky v semifinále hraném v brněnském Rondu.

Tenistky v 1. kole vyhrály v Kanadě i bez Petry Kvitové a Lucie Šafářové. Obě opory by se měly stejně jako Karolína Plíšková v semifinále do české sestavy vrátit. "Na určení sestavy je ještě čas, ale těší mě, jak se českým hráčkám na světových turnajích daří. Se všemi jsem v kontaktu a podle předběžných dohod všechny se startem v Ostravě, pokud budou nominovány, počítají," uvedl kapitán Petr Pála. "Je skvělé, že se můžeme představit domácímu publiku v oblíbené Ostravě. Hrát se bude na našem osvědčeném vítězném povrchu novacrylic ultracushion."

Francie vedená kapitánkou Amélií Mauresmovou, zároveň trenérkou Brita Andyho Murrayho, se v 1. kole postarala o senzaci. V Itálii prohrávala už 0:2, ale nakonec zvítězila 3:2.

Vyřadí české tenistky Francii a postoupí do finále Fed Cupu?
Ano
96,4 %
Ne
3,6 %
Celkem hlasovalo 1570 čtenářů.

Reklama

Související témata: