Hlavní obsah

Federer nebude hrát Davisův pohár letos vůbec

Dubaj

Nejen v prvním kole, ale ani v dalších zápasech nepomůže daviscupovým šampionům Švýcarům jejich lídr Roger Federer. Třiatřicetiletý tenista už dříve odřekl březnový duel s Belgií a letos už se do týmu nevrátí.

Foto: Ahmed Jadallah, Reuters

Švýcarský tenista Roger Federer

Článek

Davis Cup byl poslední z trofejí, která až do loňského listopadu Federerovi unikala. Se Stanem Wawrinkou pak ve finále porazili Francii 3:1.

"Abych byl upřímný, dělal jsem to hlavně spíš pro kluky než pro sebe. Chtěl jsem, aby Michael (Lammer), Marco (Chiudinelli) a Stan pohár vyhráli, zaslouží si to. Ale pro letošek bylo jasné, že hrát nebudu," řekl dnes Federer na turnaji v Dubaji.

V Davis Cupu odehrál od roku 1999 celkem 26 soubojů, v nich pak 67 zápasů (s bilancí 50 výher a 17 porážek). "Nebylo to těžké rozhodnutí. Hrál jsem už tak dlouho a loni vyhrál, takže teď si konečně můžu dělat, co se mi zlíbí, abych řekl pravdu," prohlásil.

V prvním kole v Belgii nebude Švýcarům k dispozici ani Wawrinka. Zda se zapojí později, se teprve rozhodne. "Doufám, že v dalších kolech Stan hrát bude, abychom zůstali ve Světové skupině. Je to šance pro ostatní, ale teď proti Belgii určitě nebudeme favority," dodal Federer.

Reklama