Hlavní obsah

Australané přijedou na Davis Cup v plné síle! Proti Čechům nominovali i Kyrgiose

Melbourne

Australský daviscupový tým nakonec nejspíš nastoupí v Ostravě proti České republice v nejsilnějším složení. Ve zveřejněné nominaci figuruje i jednička Nick Kyrgios, jenž se od Australian Open potýkal se zraněním zad a s jeho startem v březnovém prvním kole týmové soutěže se tak spíše nepočítalo.

Foto: Carlos Barria, Reuters

Australan Nick Kyrgios nakonec do Ostravy přiletí.

Článek

Vedle Kyrgiose jsou v nominaci kapitána Wallyho Masura také Bernard Tomic, Lleyton Hewitt a Sam Groth. To v české nominaci chybí dvě dlouholeté opory Tomáš Berdych a Radek Štěpánek.

Kyrgiosovi se už v devatenácti letech podařilo probojovat do čtvrtfinále Wimbledonu a Australian Open a pokud aktuálně 37. hráč žebříčku ATP skutečně v Ostravě nastoupí, bude patřit k hlavním trumfům hostů.

„Všechna daviscupová utkání jsou otevřená a já si myslím, že náš tým nám nabízí spoustu možností, což nám dodává sílu. S tím jsme mívali v minulosti problémy. Nick (Kyrgios) a Bernie (Tomic) hráli v poslední době výborně a mají sebevědomí," pochvaloval si nominaci Hewitt.

Rychle se lepšící zdravotní stav reprezentačního kolegy Kyrgiose, jenž nechtěl o duel v Ostravě za žádnou cenu přijít, ho pochopitelně potěšil.

Odčiní Češi 18 let starý debakl?

„Myslím, že byl sám trochu překvapený, že se cítí mnohem lépe o dost dříve, než předpokládal. Teď se do toho bude muset trochu obout, aby si vyzkoušel, jak bude tělo reagovat. Je skvělé mít ho v týmu," libovala si bývalá světová jednička.

Český tým, který Davis Cup vyhrál v letech 2012 a 2013, zveřejnil nominaci už včera. Kapitán Jaroslav Navrátil nominoval Lukáše Rosola, Jiřího Veselého a dva nováčky Adama Pavláska s Janem Mertlem.

Samostatná Česká republika se střetla v Davis Cupu s Austrálií jen jednou, v roce 1997 prohrála na trávě v Adelaide 0:5.

Reklama

Související témata: