Hlavní obsah

Vaidišovou čeká v Monterrey poprvé po návratu turnaj WTA

Monterrey

Nicole Vaidišová se poprvé po návratu k tenisu před půl rokem představí na turnaji elitního okruhu WTA. Bývalá sedmá hráčka světového žebříčku dostala divokou kartu do mexického Monterrey, kde zahájí boj o účast v hlavní soutěži proti japonské veteránce Kimiko Dateové-Krummové.

Foto: PRÁVO

Nicole Vaidišová se opět objeví na turnaji WTA.

Článek

Pětadvacetiletá česká tenistka se vrátila k zápasům loni v září a absolvovala v USA osm turnajů ITF, na nichž také začínala v kvalifikaci. Na tom posledním na začátku února v Midlandu se poprvé dostala až do semifinále.

Rodačka z Norimberku skončila s tenisem na jaře 2010 a od té doby podstoupila dvě operace ramena. Ještě než oslavila 20. narozeniny, vyhrála šest turnajů WTA a zahrála si semifinále Roland Garros a Australian Open. Nyní jí v žebříčku patří 361. místo.

Proti Dateové-Krummové, jež se snaží udržet na vysoké úrovni i ve 44 letech, by měla Vaidišová nastoupit dnes ve 20:00 SEČ. Do kvalifikace v Monterrey jsou přihlášené i Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká, které však dnes čeká finále čtyřhry v Acapulcu.

Reklama

Související témata: