Hlavní obsah

Ninomijaová - Vaidišová 6:0, 2:6, 1:6Vítězný návrat na WTA! Nejdřív kanár, pak se ale Vaidišová vzpamatovala

Monterrey
Aktualizováno

Obnovená premiéra Nicole Vaidišové na okruhu WTA byla vítězná. Přestože česká tenistka dostala v prvním setu kvalifikačního zápasu v Monterrey s Japonkou Makote Ninomijaovou kanára, průběh otočila a zvítězila po setech 0:6, 6:2, 6:1.

Foto: REUTERS/Danny Moloshok

Česká tenistka Nicole Vaidišová.

Článek

Vaidišová svůj návrat po pěti letech na okruh WTA zvládla. V kvalifikaci turnaje v mexickém Monterrey sice nejdříve vyděsila, když 627. hráčce světa v prvním setu podlehla 0:6, poté ale obrázek hry naprosto změnila a zbývající sety vyhrála 6:2 a 6:1

„Nebyl to pěkný zápas. Začátek jsem vůbec nechytla, nebyly jednoduché podmínky, pořád se posouvaly časy, dopoledne pršelo a při mém zápase už byla tma a děsná kosa," napsala pro web svých fanoušků nicole-vaidisova.com.

Původně se Vaidišová s Ninomijaovou utkat neměla, počítala, že v 1. kole kvalifikace narazí na jinou Japonku, Kimiko Dateovou Krummovou, veteránka se ale odhlásila těsně před zápasem.

Pokud se chce bývalá sedmá hráčka světového žebříčku dostat do hlavní soutěže, potřebuje ještě dvakrát vyhrát. Ve 2. kole kvalifikace může narazit na Lucii Hradeckou, která by se měla do Monterrey rychle přesunout z Acapulca. Ta v neděli nastoupí k večernímu zápasu s Eri Hozumiovou.

Vaidišová se k tenisu vrátila loni v září poté, co skončila na jaře 2010.

Duo H+H titul v Acapulcu nezískalo

Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou nedosáhly na trofej pro vítězky tenisového turnaje v Acapulcu. V prvním letošním finále po obnovení spolupráce podlehly po obrovském boji Španělkám Laře Arruabarrenaové a Marii-Terese Torróové 6:7, 7:5 a 11:13. Singlové tituly získali v Mexiku už počtvrté Španěl David Ferrer a premiérově Švýcarka Timea Bacsinszká.

Úspěšná deblová dvojice Hlaváčková, Hradecká společně získala 12 titulů, ten zatím poslední v září 2013 na grandslamovém US Open. V loňské sezóně pak změnily spoluhráčky. V Acapulcu odvracely mečboly už v semifinále a podobné drama udělaly z finále. Už ve druhé sadě čelily mečbolu, v super-tiebreku pak několikrát znovu. Samy měly jeden.

Ferrer vyhrál poprvé na tvrdém povrchu

Vítěz mužské dvouhry Ferrer ovládl turnaj v Acapulcu počtvrté, ale poprvé na tvrdém povrchu. Předtím se hrálu na antuce. Nezastavil ho ani nejvýše nasazený Japonec Kei Nišikori; třetí letošní trofej a druhou během týdne dvaatřicetiletý Ferrer dobyl po výhře 6:3 a 7:5. Minulý víkend vyhrál antukový turnaj v Riu de Janeiro.

Bacsinszká je turnajovou šampionkou po šesti letech, finálovou soupeřku Caroline Garciaovou z Francie přehrála 6:3, 6:0. Dosavadní jediný vavřín měla z Lucemburku, v další fázi kariéry ale bojovala s nejrůznějšími zdravotními problémy.

Nadal získal v Buenos Aires 46. titul na antuce

Španělský tenista Rafael Nadal ovládl turnaj v Buenos Aires a ziskem 46. titulu na antuce se znovu přiblížil rekordu argentinské legendy Guillerma Vilase, který má na tomto povrchu na kontě o tři trofeje víc. V dnešním finále porazil čtvrtý hráč světového žebříčku domácího Juana Mónaca 6:4, 6:1.

Nadal v argentinské metropoli postoupil do finále poprvé od loňského grandslamového triumfu na Roland Garros, kde získal rekordní devátý titul. Deblového parťáka dnes v duelu, který musel být za stavu 1:1 kvůli dešti přerušen, porazil za hodinu a 28 minut a do své sbírky přidal 65. trofej.

Tenisový turnaj v Monterrey (tvrdý povrch)
Dvouhra - (1. kolo kvalifikace)
Ninomijaová (Jap.) - Vaidišová (ČR) 6:0, 2:6, 1:6
Tenisový turnaj mužů a žen v Acapulcu (tvrdý povrch):
Muži (dotace 1,548.755 dolarů):
Dvouhra - finále:
Ferrer (2-Šp.) - Nišikori (1-Jap.) 6:3, 7:5.
Čtyřhra - finále:
Dodig, Melo (1-Chorv./Braz.) - Fyrstenberg, S. González (Pol./Mex.) 7:6 (7:2), 5:7, 10:3.
Ženy (dotace 250.000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Bacsinszká (5-Švýc.) - Garciaová (3-Fr.) 6:3, 6:0.
Čtyřhra - finále:
Arruabarrenaová, Torróová (2-Šp.) - Hlaváčková, Hradecká (1-ČR) 7:6 (7:2), 5:7, 13:11.
Tenisový turnaj mužů v Buenos Aires (antuka, 573.750 dolarů):
Dvouhra - finále:
Nadal (1-Šp.) - Mónaco (Arg.) 6:4, 6:1.
Čtyřhra - finále:
Nieminen, Sá (Fin./Braz.) - Andújar, Marach (Šp./Rak.) 4:6, 6:4, 10:7.

Reklama

Související témata: