Hlavní obsah

Mauresmová s Pierceovou mají vyhrát Francii Fed Cup

Antuka na Roland Garros a umění Amélie Mauresmové a finalistky z pařížského grandslamu a US Open Mary Pierceové má pomoci Francii k fedcupovému titulu. Na dvorci Philippa Chatriera se domácí tenistky pokusí oplatit o víkendu Ruskám prohru z loňského finále a potřetí trofej získat.

Článek

Finále zahájí v sobotu dvouhra Pierceové s Jelenou Dementěvovou, kterou zdolala v semifinále US Open. Ruska si po utkání stěžovala, že Francouzka fingovala zranění a zdržovala. "Nepotřebuji omluvu. Prostě byla lepší, už je to za námi a teď nastal čas odvety," řekla osmá hráčka světa Dementěvová.

Šestá tenistka žebříčku WTA Mauresmová se ve druhé dvouhře střetne s ruskou dvojkou Anastasií Myskinovou. "Rusky mají skvělé hráčky, ale Francie je tenisová země a věřím v naše vítězství," řekla Mauresmová. Ve Fed Cupu naposledy prohrála v červenci 2002 a má bilanci 24 vítězných a jen pěti prohraných zápasů.

Kapitán Šamil Tarpiščev se musí obejít bez světové jedničky Marie Šarapovové, ale Rusky mají v padesátce žebříčku WTA třináct hráček a s loňskou vítězkou Roland Garros Myskinovou a Dementěvovou mohou Francouzky porazit. "Chci zvednout nad hlavu vítěznou trofej, a to strašně moc," řekla Dementěvová.

Pierceová pařížský kurt miluje

Letošní finalistka z Paříže Pierceová se těšila hlavně na atmosféru na dvorci. "Ten kurt miluji. Mám na něj krásné vzpomínky, hrála jsem tady tři finále a měla v zádech bezvadnou podporu fanoušků," řekla vítězka French Open z roku 2000.

V neděli se nejdříve střetnou jedničky Mauresmová s Dementěvovou a pak Pierceová s Myskinovou. Do závěrečné čtyřhry kapitáni nahlásili páry Nathalie Dechyová, Tatjana Golovinová a Dinara Safinová, Vera Duševinová.

Paříž (antuka): Francie - Rusko
Sobota (14:00): Pierceová - Dementěvová, Mauresmová - Myskinová.
Neděle (12:00): Mauresmová - Dementěvová, Pierceová - Myskinová, Dechyová, Mauresmová - Duševinová, Safinová.

Reklama

Související témata: