Hlavní obsah

Příští ročník Fed Cupu zahájí české tenistky v Thajsku

České tenistky se v příštím ročníku Fed Cupu utkají ve Světové skupině II s Thajskem. Losování v Paříži rozhodlo o tom, že domácím družstvem v jarním utkání bude asijský soupeř. Hracím víkendem je 22. a 23. duben a vítězný celek bude mít možnost bojovat o postup mezi elitní osmičku týmů pro další sezónu.

Článek

České hráčky nebyly po červencové barážové prohře od Itálie ani mezi nasazenými týmy, los jim ale přiřkl žebříčkově nejslabšího možného soupeře - Thajky byly čtvrté nasazené za Švýcarskem, Indonésií a Chorvatskem. O dějišti utkání rovněž rozhodl los, jelikož s Thajskem se Češky dosud nestřetly.

"Asi je to docela dobrý los, akorát ta cesta bude dlouhá," řekla ČTK Klára Koukalová v Praze při finále extraligy. Jedničkou Thajska je Tamarine Tanasugarnová, 94. hráčka světa. "Na betonu je hodně nepříjemná," řekla Koukalová. Další Thajkou na žebříčku WTA je Suchanan Viratprasertová, která je na 207. místě.

V chladné Praze si dnes další reprezentantka Lucie Šafářová, letos vítězka dvou turnajů WTA, uvědomila, že v dubnu bude v Thajsku horko. "Podnebí bude určitě velkou výhodou pro domácí," řekla Šafářová.

Tenistky mohou načerpat zkušenosti od mužů, kteří v Bangkoku předloni vyhráli daviscupovou baráž nad Thajskem 4:1.

V hlavní Světové skupině Fed Cupu má z letošních finalistek papírově těžší los Rusko, které nastoupí v Belgii, nejvýše nasazené Francouzky budou hostit Itálii. Do Španělska přijedou Rakušanky a do Německa Spojené státy americké.

Los:
Světová skupina I:
Francie - Itálie, Španělsko - Rakousko, Německo - USA, Belgie - Rusko.
Světová skupina II:
Thajsko - Česká republika, Japonsko - Švýcarsko, Chorvatsko - Argentina, Indonésie - Čína.

Reklama