Hlavní obsah

Rusky obhájily prvenství ve Fed Cupu

PAŘÍŽ

V neděli byl v Paříži na tenisových dvorcích Rollanda Garose na programu druhý den finále Fed Cupu mezi Francií a Ruskem. Po prvním dni byl stav nerozhodný 1:1. Na pařížské antuce se střetly dvě tenisové velmoci, není se tedy čemu divit, že i po druhých dvouhrách byl stav 2:2. O vítězkách z Ruska rozhodla až čtyřhra.

Článek

Ruské tenistky tak stejně jako před rokem porazily Francii 3:2. Obhajobu zařídily až Jelena Dementěvová s Dinarou Safinovou proti Amélie Mauresmové a Mary Pierceové po setech 6:4, 1:6 a 6:3.

Po prvním dni byl stav nerozhodný 1:1. Úspěšnými tenistkami byly přitom Ruska Jelena Dementěvová a Francouzka Mauresmová. [celá zpráva] V neděli nastoupily ke třetí dvouhře právě tyto tenistky. Ze druhého bodu se však radovaly Rusky. Dementěvová zvítězila 6:4, 4:6 a 6:2. O vyrovnání se na domácí půdě postarala Pierceová, která otočila takřka ztracený zápas proti Anastasii Myskinové a Ruskám vyrvala načas trofej z rukou.

Pierceová ztratila první set 4:6 a ve druhém prohrávala 1:4, ale vývoj pěti vyhranými gamy za sebou otočila. Z posledních třinácti her jich jedenáct získala pro sebe. Myskinová na sebe křičela po nevynucených chybách a z koncentrace ji vyváděly i debaty s Tarpiščevem. Do utkání už se nevrátila.

Rozhodující debl se jako čtvrtý z pěti finálových utkání rovněž protáhl až do třísetové bitvy, ale ani domácí prostředí, ani nejsilnější sestava Francii kýženou trofej nepřinesly. Třetí trofeje se nedočkaly a Rusky se na své rivalky s počtem vítězství v týmové soutěži dotáhly.

Francie - Rusko 2:3
Čtyřhra
Dementěvová, Safinová (Rus.) - Mauresmová, Pierceová (Fr.) 6:4, 1:6 a 6:3.
Druhé dvouhry
Mauresmová - Dementěvová 4:6, 6:4, 2:6; Pierceová - Myskinová (Rus.) 4:6, 6:4 a 6:2.
První dvouhry
Dementěvová - Pierceová 7:6, 2:6 a 6:1; A. Mauresmová - Myskinová 6:4 a 6:2.

Reklama

Související témata: