Hlavní obsah

Novák postupně zatěžuje nohu, na Davis Cup trénoval hned po ránu

Už v osm hodin ráno v pondělí zněly libereckou halou tenisové údery. Jiří Novák se postavil na kurt o hodinu dříve než ostatní, aby si se zraněnou patou zahrál ve svém tempu a umožnil reprezentačním kolegům normální trénink.

Článek

Češi si před daviscupovým utkáním o záchranu ve Světové skupině s Německem již podruhé vyzkoušeli antukový povrch a jeho kvality si pochvalovali. "Kurt je výborný. Na to, že na to není moc času a dělá se to narychlo, je to paráda," řekl dnes Novák coby česká jednička novinářům. "Dvorec je hodně dobrej," přikývl Tomáš Berdych.

Novák trénoval už v neděli a dnes vyrazil na kurt už na osmou. "Doma rozvážíme děcka do školek a škol, takže mi vstávání nedělá problém," řekl Novák. Ráno hrál proto, že ještě neběhá naplno. "Je nás tady pět, ať kluci hrají po dvojicích," řekl poté, co si zahrál s kapitánem Cyrilem Sukem a trenérem Robertem Krechlerem.

Zraněná pata, kvůli které nehrál od grandslamového US Open, Novákovi stále nedovolí plný pohyb. "Není to naprosto ideální, hrál jsem na sto procent procent z místa, nesnažil jsem se hrát z běhu. Musím postupně zatěžovat, ať nohu nezničím," řekl Novák.

Středa rozhodne o Novákovi

Podle Novákova stavu se Suk ve středu odpoledne rozhodne, jak bude vypadat kvarteto pro utkání. S Novákem a Berdychem jsou v širší nominaci Tomáš Zíb, Robin Vik a František Čermák.

Po nováčcích Vikovi s Čermákem si spolu zahráli Berdych se Zíbem. Na závěr hodinové fáze hráli na body forhendové a bekhendové výměny. "Kolik to je?" ptali se v jednu chvíli na skóre. "Tak to nechte na remízu," houkl na ně z lavičky Novák. Jisté je, že závěrečnou soutěž v servisech na přesnost vyhrál Berdych. Krabice od míčů trefil šestkrát, zatímco Zíb ani jednou.

V neděli po tréninku si tenisté po večeři zahráli u haly bowling. Z výhry se radoval "relativně starší tým," jak řekl Berdych, který měl za parťáky Nováka, Vika a Čermáka. "Prohráli jsme, ale jen hodně těsně, poprvé jen o pět bodů," řekl Berdych. Ve vítězném bowlingovém týmu byli mimo jiné Suk s Krechlerem.

Reklama

Související témata: