Hlavní obsah

Němečtí tenisté trénovali v Liberci ve vypůjčených věcech

Němečtí tenisté si v pondělí poprvé zatrénovali v Liberci na zápas Davisova poháru, ale museli improvizovat. Podle agentury DPA totiž výpravě po nedělním příletu do Prahy zmizela zavazadla a trojice hráčů Thomas Haas, Rainer Schüttler a Alexander Waske si na dnešní trénink musela věci vypůjčit.

Foto: tennisserver.com

Německý tenista Nicolas Kiefer

Článek

"Už třicet hodin po našich zavazadlech marně pátráme a nikdo nám není schopen říci, kde jsou. A přitom před sebou máme nejdůležitější týden pro německý tenis," řekl agentuře DPA kapitán Patrik Kühnen. Ten do nominace pro utkání o záchranu ve Světové skupině zařadil ještě Nicolase Kiefera a náhradníka Floriana Mayera.

Kühnen dnes své družstvo přivedl na antukový kurt po českých tenistech, kteří se v liberecké Tipsport Areně připravují od neděle. Němci se před odletem připravovali společně v Mnichově a Kühnen prý neměl sebemenší důvod ke znepokojení. "Nálada je výborná, všechno je v pohodě," hlásil Kühnen před odletem do Prahy.

Kiefer s týmem v neděli neodletěl, do Čech se vydal později. Jako fanoušek fotbalistů Hannoveru byl totiž ještě dopoledne hostem v televizním pořadu stanice DSF. Daviscupový duel se bude hrát v Liberci od pátku do neděle.

Reklama

Související témata: