Hlavní obsah

Tenisté proti Německu nakonec bez Nováka

LIBEREC

České tenisty povede při víkendovém utkání Davisova poháru o udržení ve Světové skupině s Německem jako jednička Tomáš Berdych. Jiří Novák totiž nakonec kvůli zranění do zápasu, který v pátek otevře duel Berdycha s Thomasem Haasem, nezasáhne.

Článek

Čtvrteční los zároveň rozhodl o tom, že v druhé dvouhře se utkají Tomáš Zíb s Nicolasem Kieferem. Do sobotní čtyřhry kapitáni nahlásili Františka Čermáka a Leoše Friedla, kterého Češi narychlo povolali za zraněného Nováka. Hráč do Liberce teprve dorazí. Němci zvolili pár Haas, Alexander Waske, ale to se může ještě změnit. V nedělní dvouhrách spolu nejdříve měří síly jedničky Berdych s Kieferem a po nich Zíb s Haasem.

"Sešli jsme se celý tým a řekli, že to asi nepůjde, protože nejsem stoprocentně zdravotně fit a na této úrovni nelze hrát světový tenis na šedesát procent. Utkání je tak důležité, že si nemůžeme lajsnout, aby tam nastoupit někdo zraněný. Bohužel jsem měl zápasové a tréninkové manko," řekl Novák novinářům.

Novák laboruje od US Open se zraněnou patou. Zdálo se, že se dá na Davisův pohár dohromady, ale nakonec mu natažený úpon svalu na patě pravé nohy nedovolil hrát naplno, a proto ho kapitán Cyril Suk do týmu nezařadil. Z nominace vypadl i Robin Vik, aby mohl Čermák vytvořit dvojici se svým partnerem Friedlem, s kterým se letos na turnajích ATP Tour již pětkrát radovali z titulu.

Vedle Nováka chybí týmu rovněž současná česká jednička Radek Štěpánek. Ten letošní ročník Davisova poháru vynechal.

Davis cup - Česko vs. Německo
Pátek (od 12:30)
Berdych - Haas, Zíb - Kiefer
Sobota (od 14:00)
Čermák, Friedl - Haas, Waske
Neděle (od 12:30)
Berdych - Kiefer, Zíb - Haas

Reklama

Související témata: