Hlavní obsah

Odesnik dostal za druhý dopingový prohřešek dlouhý trest

Londýn

Američan Wayne Odesnik obdržel od Mezinárodní tenisové federace ITF za druhé porušení dopingových pravidel trest zákazu činnosti na 15 let. Pro devětadvacetiletého hráče, jenž v roce 2010 dostal za držení růstového hormonu dvouletý distanc, to znamená konec kariéry.

Foto: Profimedia.cz

Americký tenista Wayne Odesnik opakovaně porušil dopingová pravidla.

Článek

Podle ITF odevzdal Odesnik v prosinci a lednu několik mimosoutěžních vzorků, v nichž kontrola odhalila stopy různých zakázaných látek včetně steroidů. Trest mu platí zpětně od 30. ledna a vyprší 29. ledna 2030.

Odesnik, jemuž momentálně patří v žebříčku 267. místo, působí na okruhu ATP od roku 2004. Nikdy ještě nevyhrál turnaj a jeho maximem v žebříčku je 77. pozice.

V roce 2010 objevili australští celníci v jeho kufru osm stříkaček obsahujících šest miligramů růstového hormonu HGH. Rodák z Jihoafrické republiky se přiznal k převážení této látky, její užívání ale popřel. Vzhledem k tomu, že do té doby nikdy neměl pozitivní test, a protože spolupracoval s vyšetřovateli a antidopingovým programem, ITF mu po odpykání poloviny z dvouletého trestu zbytek odpustila.

Reklama