Hlavní obsah

Tenisté jsou bod od sestupu ze Světové skupiny

LIBEREC

Němečtí tenisté získali důležitý bod ze čtyřhry v baráži o udržení ve Světové skupině Davisova poháru. V sobotu se tak ujali vedení 2:1 a čeští reprezentanti v nedělních dvouhrách nesmějí prohrát. Jinak Světovou skupinu, ve které se drží od jejího vzniku - tedy 24 let, opustí.

Článek

Na liberecké antuce rozhodl mezi páry František Čermák,  Leoš Friedl a Tommy Haas, Alexander Waske až pátý set. V něm byli hosté úspěšnější a radovali se po setech 4:6, 7:5, 6:2, 2:6 a 6:4.

V neděli se jako první utkájí jedničky obou týmů Tomáš Berdych a  Nicolas Kiefer, po nich jsou k zápasu nahlášeni Tomáš Zíb a Tommy Haas.

Daviscupovou premiéru začali Čermák s Friedlem brejkem, o který ale přišli při Friedlově podání v osmé hře. Vzápětí ovšem podruhé vyhráli servis nejistého Waskeho a Čermák, který dvakrát získal svůj servis čistou hrou, první sadu zdárně dokončil.

V druhém setu přišel český pár v první hře o servis. Na ztrátu se letošním vítězům pěti deblových turnajů ATP podařilo odpovědět opět při podání Waskeho. Za stavu 4:5 odvrátili Češi tři setboly, načež kapitán Cyril Suk vstal a roztleskal halu. Friedl si pak nechal ošetřit záda a podával, aby posunul set do tie-breaku, jenomže při čtvrtém setbolu Němců udělal dvojchybu.

V třetím setu hrál prim Haas. Při servisu bývalého druhého hráče světa neměl český pár šanci byť jen na brejkbol a jeho tvrdé údery na síti obtížně zvládal. Od stavu 2:2 prohráli Friedl s Čermákem čtyři hry po sobě a set ukončil Waske lobem.

Nepříznivý stav český pár nedeprimoval, ba právě naopak. Ve čtvrté sadě zvýšili Friedl a Čermák přesnými returny tlak na Němce a přidali úspěšné voleje na síti. Vzali servis Waskemu, ale poprvé rovněž Haasovi a posunuli zápas do pátého dějství.

V rozhodující sadě vyvinuli tlak na podání Waskeho v sedmé hře, ale neměli ani brejkbol. Friedl, na kterého soupeř často hrál, trápil Němce returny za síť, Čermákovi se dařilo prohazovat, ale bylo to málo. Rozhodující podání totiž ztratil Friedl źa stavu 4:5. Dvojchybou nabídl mečbol, který Waske využil vítězným returnem a odstartoval německý radostný taneček.

ČR - Německo 1:2 po čtyřhře
Čermák, Friedl - Haas, Waske 6:4, 5:7, 2:6, 6:2, 4:6.
Statistika utkání:
Esa: 5:3. Dvojchyby: 10:10. Získané brejky: 5 ze 13/6 ze 17. Celkem získané míče: 154:157. Čas utkání: 3:38.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články