Hlavní obsah

Koukalová zlepšila servis a už není vyjukaná

PRAHA/LUCEMBURK

Co udělám, až vyhraju, říkala si v neděli při mečbolech tenistka Klára Koukalová. Když pak ve slovinské Portoroži získala titul, svůj druhý v sezoně i v kariéře, poskakovala radostně po kurtu, ani nevěděla jak. "Přišlo to nějak samo, vyšlo to z nitra," řekla Koukalová o svém vítězném křepčení. "Radost byla úplně šílená," nastínila, jak prožívala finálové vítězství nad domácí Katarinou Srebotnikovou.

Článek

Do utkání nastupovala s jedinou taktikou: nebýt z finále nervózní. "Abych to zvládla," řekla. V třetím setu se už s výhrou pomalu loučila, prohrávala 0:2, ale vývoj otočila. "Už dlouho jsem nehrála takhle dobře, ale byl strašně náročný zápas," řekla Koukalová, kterou v hledišti podporoval otec Jiří Koukal.

Třiadvacetiletá hráčka se definitivně zbavila prokletí finálových zápasů. Do letoška prohrála zápas o titul pětkrát. "Doufám, že se to už mění," usmála se nad faktem, že v roce 2005 má finálovou bilanci 2:1. V červnu triumfovala v Hertogenboschi, v létě skončila ve finále v Palermu, ale teď znovu vyhrála.

Koukalová bezpochyby zažívá nejlepší sezonu své šestileté kariéry na okruhu WTA. "To určitě," přikývla. Především se podle svých slov zbavila často svazující nervozity, je psychicky odolnější. "Nejsem taková vyjukaná, ale ostřílená. Mohu hrát vyrovnaně a porážet i ty nejlepší," řekla pražská rodačka.

Ve své hře, založené na výměnách od základní čáry, pozvedla především servis. "Konečně," oddechla si Koukalová. "Změnila jsem svůj nadhoz, snažím se míč házet pokaždé stejně," řekla.

V tenisovém žebříčku se Koukalová posunula na 35. místo světa, jen dvě příčky za své nejlepší postavení z letošního srpna. "Dala jsem si cíl, že bych se letos chtěla dostat do třicítky. Kdyby to vyšlo, bylo by to skvělý," řekla Koukalová, která má letos ještě v plánu odehrát tři až čtyři turnaje.

Další body si může na konto připsat v Lucemburku, ale nebude to mít snadné. V prvním kole změří síly s krajankou a kamarádkou Ivetou Benešovou. "Škoda, že hrajeme spolu. Nevím, jak to zvládnu," řekla. Po vítězném turnaji a celodenním přesunu z Portorože do Lucemburku byla totiž hodně unavená. "Úplně hotová," upřesnila.

Reklama