Hlavní obsah

Čeští tenisté jsou nejvýše nasazení pro los Evropsko-africké zóny

PRAHA

Čeští tenisté jsou nejvýše nasazeným týmem pro čtvrteční losování Evropsko-africké zóny Davisova poháru. Střetnout se tak mohou s někým z šestice Maroko, Srbsko a Černá hora, Izrael, Lucembursko, Ukrajina nebo Portugalsko. Spolu s českým týmem jsou mezi nasazenými Belgie, Itálie a Velká Británie. Losování Davisova poháru pro rok 2006 začne v Paříži v poledne.

Článek

Díky nasazení budou mít Češi v prvním kole Evropsko-africké skupiny I volno. Na domácí půdě by určitě hráli s Izraelci a naopak cestovat by museli do Portugalska. V případě utkání s někým ze zbylé čtveřice rozhodne o domácím prostředí los.

Češi vypadli poprvé v historii ze Světové skupiny Davisova poháru po víkendové prohře s Německem. K návratu musejí vyhrát zápas v Evropsko-africké skupině I a následně uspět v baráži.

Nejvýše nasazenými celky losování Světové skupiny pro rok 2006 jsou letošní finalisté Slováci a Chorvati. Do osmičky nasazených se podle daviscupového žebříčku vešli ještě Španělé, Rusové, Australané, Francouzi, Argentinci a Američané.

Nasazení pro losování Světové skupiny 2006:
1.-2. Slovensko a Chorvatsko, 3. Španělsko, 4. Rusko, 5. Austrálie, 6. Francie, 7. Argentina, 8. USA,
nenasazené týmy: Švédsko, Bělorusko, Rakousko, Chile, Německo, Švýcarsko, Nizozemsko, Rumunsko.
Nasazení Evropsko-africké skupina I:
1. ČR, 2. Belgie, 3. Itálie, 4. Velká Británie,
nenasazené celky: Maroko, Srbsko a Černá hora, Lucembursko, Izrael, Ukrajina, Portugalsko.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články