Hlavní obsah

Murray - Berdych 6:4, 6:4Berdychovi se pomsta za Australian Open nepovedla. Finále si v Miami nezahraje

roj, jisSport.cz
Aktualizováno

Ani na turnaji v Miami český tenista Tomáš Berdych svůj první titul v sezóně nezíská. Podlehl nasazené trojce Andymu Murraymu dvakrát 4:6 a stejně jako loni skončil na Floridě v semifinále. Nepovedla se mu tak odplata za lednovou porážku od Brita ve stejné fázi turnaje na grandslamovém Australian Open.

Foto: Geoff Burke, Reuters

Český tenista Tomáš Berdych v semifinále turnaje v Miami proti Andymu Murraymu.

Článek

Murray tak už srovnal vzájemnou bilanci s českým tenistou na 6:6. Berdych za celý zápas ani jednou nevedl a od začátku zápasu měl problém vynutit si převahu při svém servisu.

Ztratil ho hned v první hře, ale ve velkém stylu si jej dokázal vzít zpět. V následujícím gamu mu ale při relativně snadné smeči zřejmě zasvítilo slunce do očí a po nevynucené chybě ho brejkl Murray podruhé.

Hra se odvíjela především v delších výměnách, což nahrávalo spíše do not fyzicky skvěle disponovanému Britovi. Berdych sice držel naděje na obrat až do koncovky sady, ale Murray mu už v ní žádný brejkbol nenabídl.

Úvod druhé sady se vyvíjel takřka totožně jako v první. Berdych prohrál servis dvakrát, zatímco Murray jen jednou a český tenista tak znovu musel během celé sady dotahovat a doufat v další zakolísání dvojnásobného grandslamového šampióna. Stejně jako v tom prvním už ale další šanci nedostal. Nepomohlo mu ani vedení v posledním gamu při Murrayho podání 30:0.

Tenisový turnaj mužů a žen v Miami (tvrdý povrch):
Muži (dotace 5 381 235 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Murray (3-Brit.) - Berdych (8-ČR) 6:4, 6:4
Ženy (dotace 5,381.235 dolarů):
Čtyřhra - semifinále:
Makarovová, Vesninová (2-Rus.) - Hlaváčková, Hradecká (9-ČR) 6:4, 6:2

Reklama

Související témata: