Hlavní obsah

Hingisová se po 17 letech vrací do fedcupového týmu

Bývalá dlouholetá světová jednička Martina Hingisová se po 17 letech vrací do fedcupového týmu Švýcarska. V tenisové soutěži družstev se objeví poprvé od prohraného finále se Španělskem v roce 1998, kdy jí bylo necelých osmnáct let. Nyní pomůže Švýcarkám v baráži o Světovou skupinu proti Polsku.

Foto: Jayne Kamin-oncea, Reuters

Hingisová s Mirzaovou s trofejí pro vítězky čtyřhry.

Článek

Čtyřiatřicetiletá Hingisová se několikrát s tenisem rozloučila a naposledy se na kurty vrátila v létě 2013, byť jen pro čtyřhru. Protože ji láká start na olympijských hrách v Riu, potřebuje Fed Cup hrát. Po dlouhých letech ho okusí 19. dubna v Zieloné Góře.

"Je úžasné, že Martina po pozoruhodném návratu na deblovou WTA Tour posílí náš tým v Polsku," řekl dnes předseda švýcarského svazu René Stammbach o rodačce z Košic, která ve Fed Cupu odehrála 30 zápasů v singlu i deblu a utrpěla jen čtyři porážky.

Nyní má opět skvělou formu a s indickou spoluhráčkou Sanií Mirzaovou vyhrály čtyřhru na prestižních turnajích v Indian Wells a Miami. Navíc bez ztráty setu.

I přes návrat Hingisové však nebudou Švýcarky v Polsku v nejsilnější sestavě, protože nominaci odmítla 35. hráčka žebříčku Belinda Bencicová.

Reklama