Hlavní obsah

Tenisté Štěpánek i Vaidišová budou hrát finále

Ve skvělé formě pokračují na světových turnajích v Asii čeští tenisté Radek Štěpánek a Nicole Vaidišová, a v neděli budou hrát o další titul do své sbírky. Štěpánek postoupil do finále turnaje v Ho Či Minově Městě, když vyřadil Švéda Johanssona. Vaidišová zase úspěšně prochází turnajem v Soulu, kde vyřadila v semifinále Kolumbijku Castanovou.

Článek

Šestnáctiletá Vaidišová se v neděli utká o titul se Srbkou Jelenou Jankovičovou. Štěpánek má ve vietnamském Ho Či Minově Městě šanci stát se historicky prvním vítězem turnaje ATP v tomto městě. Ve finále se utká s lepším z duelu mezi nejvýše nasazeným Marianem Puertou z Argentiny a Švédem Jonasem Björkmanem.

Vaidišová letos marně bojovala o turnajový triumf v Istanbulu s pozdější wimbledonskou vítězkou Venus Williamsovou, loni vyhrála ve Vancouveru a Taškentu. Se svou o čtyři roky starší soupeřkou se zatím utkala jen letos na turnaji v Miami a ve dvou setech ji porazila. Finálový duel na Korea Open, jež se hraje na tvrdém povrchu, tak bude v metropoli soubojem dvou nejvýše nasazených hráček.

Šestadvacetiletý Štěpánek ještě turnajový titul na okruhu ATP nezískal. V únoru byl ve finále v Miláně, ale se Švédem Robinem Söderlingem tehdy prohrál ve třech setech 3:6, 7:6 a 6:7. Ve finále už je potřetí, před Milánem neuspěl ještě loni v listopadu na turnaji série Masters v Paříži s Rusem Maratem Safinem.

Vítězná bilance Federera pokračuje

Roger Federer třicátým vítězstvím za sebou vyrovnal rekord Jima Connorse, který je na deváté příčce v historickém pořadí nejdelších vítězných sérií. Se 76 výhrami a pouhými třemi porážkami má navíc Federer blízko k překonání osobního rekordu 78 vítězství z roku 2003.

Do zápasu s Nieminenem nevstoupil nejlepší tenista současnosti nijak impozantně a pokazil několik forhendů. Brzy však našel rytmus, držel svého soupeře pod tlakem a úvodní set vyhrál 6:3. Druhý set byl vyrovnanější, ale Nieminen nevyužil brejkbol za stavu 2:1 ve svůj prospěch a nakonec prohrál 4:6.

SOUL
Dvouhra - semifinále:
Vaidišová (2-ČR) - Castanová (Kol.) 7:5, 6:4, Jankovičová (1- SČH) - Golovinová (3-Fr.) 6:4, 5:7, 6:4.
HO ČI MINOVO MĚSTO
Dvouhra - semifinále:
Štěpánek (3-ČR) - T. Johansson (2-Švéd.) 7:5, 6:4, Björkman (Švéd.) - Puerta (1-Arg.) 6:1, 6:0.
Čtyřhra - semifinále:
Fisher, Lindstedt (Austr./Švéd.) - Popp, Vaněk (Něm./ČR) 6:3, 6:2.
BANGKOK
Dvouhra - semifinále:
Federer (1-Švýc.) - Nieminen (6-Fin.) 6:3, 6:4, Murray (Brit.) - Srichaphan (7-Thaj.) 6:7 (3:7), 7:5, 6:2.
KUANG ČOU
Dvouhra - semifinále:
Llagosteraová-Vivesová (6-Šp.) - Čeng Ťie (5-Čína) 7:5, 6:4, Jen C' (Čína) - Azarenková (Běl.) 6:4, 6:3.
PALERMO
Dvouhra - semifinále:
Andrejev (Rus.) - Seppi (It.) 6:2, 6:4, Volandri - Behrend (Něm.) 6:4, 6:2.
Čtyřhra - semifinále:
Garcia, Hood (3-Arg.) - Hájek, Pospíšil (ČR) 6:1, 6:1.
LUCEMBURK
Dvouhra - semifinále:
Grönefeldová (Něm.) - Safinová (7-Rus.) 6:4, 5:7, 6:4, Clijstersová (1-Bel.) - Dechová (4-Fr.) 6:1, 6:1.

Reklama