Hlavní obsah

Co je s tenisovou kráskou? Něco nefunguje, tápe po dalším fiasku Bouchardová

Charleston

Nečekanými výkyvy formy si v ženské tenisové špičce zdaleka neprochází jen Petra Kvitová, velkou krizi momentálně prožívá aktuální světová sedmička Eugenie Bouchardová. Obletovaná kanadská kráska vypadla už na třetím ze čtyř posledních turnajů po prvním zápase a sama moc nechápe, co se s ní a její hrou v posledních měsících a týdnech děje.

Foto: Mic Smith, ČTK/AP

Kanaďanka Eugenie Bouchardová na turnaji v Charlestonu, kde v roli nasazené jedničky prohrála hned svůj první zápas.

Článek

I na zelené antuce v americkém Charlestonu se po středečním duelu pakovala už po svém prvním duelu, když nestačila na 66. hráčku světa Lauren Davisovou, proti níž uhrála jen čtyři gamy. Na předchozím turnaji v Miami jí zase na úvod vystavila stopku Němka Tatjana Mariaová.

„Jakmile jsem tenhle zápas dohrála, byl ve mně vztek, ale také jistý zmatek a otázky na to, co je špatně. Říkala jsem si: ok, vím, že něco nefunguje, vím, že něco není správně. Teď ale chci najít, co to je," vysvětlovala své pocity po vyřazení v Charlestonu.

Rodačka z Montrealu se sice nevyvarovala nečekaně brzkých vyřazení ani loni, ale v jinak poměrně turbulentním ženském tenisu prokazovala vzácnou vyrovnanost formy na vrcholných akcích.

Byla jsem pomalá

Na Australian Open a French Open se probojovala do semifinále a ve Wimbledonu poznala porážku dokonce až ve finále od Petry Kvitové. Letos se na Australian Open sice probojovala do čtvrtfinále, ale od té doby paběrkuje.

Ve středečním duelu proti jedenadvacetileté Davisové možná překvapil především fakt, že méně známá Američanka byla agresivnější a diktovala vývoj zápasu. „Určitě jsem byla dnes dost pomalá, nechala jsem se přetlačit. Přitom obvykle to bývám já, kdo dominuje. Zkrátka to ode mě nebylo vůbec dobré," uznala Bouchardová.

Soupeřka proti ní vyhrála devět z posledních jedenácti gamů zápasu a Kanaďanka symbolicky ukončila duel forhendem do sítě. „Nikdy jsem se sem ani neprobojovala, takže jsem věděla, že nemám co ztratit. Byla jsem v klidu. Po vítězství jsem byla pochopitelně uvnitř velmi šťastná," přiznala vítězka.

Bouchardovou coby mladou a raketově vzhůru letící kometu donedávna zdobilo velké sebevědomí, i díky svému vzhledu budí velký zájem médií i fanoušků a její usměvavá tvář se stala vyhledávaným objektem reklamního byznysu.

Humbuk kolem její osoby, hojně živený marketingovými specialisty, který možná mnohým příznivcům už lezl na nervy, se ale zadrhává. A talentovaná Kanaďanka teď bude mít nelehký úkol obhajovat své dříve vydobyté pozice.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články