Hlavní obsah

Po cestě kolem světa Plíšková přibrzdí

Marek BurkertPrávo

V loňském roce odehrála Karolína Plíšková dohromady 123 zápasů ve dvouhře a v deblu, letos jich nasbírala už jednačtyřicet. Třiadvacetiletá tenistka se přiblížila na dostřel první desítce, ale zároveň si uvědomila, že je potřeba trochu zvolnit.

Foto: Joel Auerbach, ČTK/AP

Česká tenistka Karolína Plíšková returnuje v utkání miamského turnaje s Badosaovou.

Článek

„Asi jsem si udělala osobní rekord v nalétaných kilometrech," povzdechla si Plíšková, která střídala kontinenty jako ponožky. „Austrálie, pak Antverpy, do Asie, teď Amerika a mezi tím Fed Cup v Kanadě," vypočítávala. „Byla jsem snad na všech kontinentech..."

Už loni se někteří pozastavovali nad brutálním programem vycházející české hvězdy. Vždyť absolvovala cestu na třicet turnajů. Pro srovnání - světová jednička Serena Williamsová se objevila na šestnácti.

„Je to trošku náročné, ale z tenisové stránky to bylo dobré a ráda bych v tom takhle pokračovala. Čekala jsem, že budu mít nějaké následky, ale cítila jsem se pořád v pohodě," tvrdila Plíšková.

Občas na ni ale únava přece jen dolehne. Jako v Miami při čtvrtfinále s Němkou Petkovicovou, které ji mohlo katapultovat do Top 10. „Ten zápas mě mrzí, to byl jeden z nejhorších, co jsem letos odehrála. Už jsem neměla moc šťávu. Psychicky i fyzicky toho bylo moc. Ale to se stane. Bylo to první čtvrtfinále na tak velkém turnaji a nechci ho brát jako neúspěch," řekla Plíšková. Po návratu z Floridy už prý zase dobila baterky. „Teď jsem měla pět šest dnů volno a začínám s přípravou."

Měsíc bez cestování

S trenérem Jiřím Vaňkem ale několikrát přemýšlela o změnách v turnajovém plánu. „Příští týden je Fed Cup, pak budu mít týden volno, potom se hraje turnaj v Praze. Takže měsíc bez cestování," potěšilo českou dvojku.

O plánech vklínit se mezi nejlepších deset hráček světa ale Plíšková moc nemluví. „Je mi to celkem jedno," rozesmála se.

„No tak není, ale že bych koukala na žebříček, tak to ne. Na desítku mi chybí dost bodů, takže to nechám být a ono to nějak dopadne," řekla dvanáctá tenistka planety, která na desátou Španělku Suárezovou-Navarrovou ztrácí 460 bodů.

Reklama

Související témata: