Hlavní obsah

Tenistky v hokejové šatně: Karolína Plíšková fandí Litvínovu, Kvitová Třinci

Jíří TomaškovičSport.czPrávo

Místo tenisových raket hokejky, místo míčků puky a k tomu ještě přilby, rukavice a další hokejové propriety čekaly v šatně ostravské ČEZ Arény na české tenistky připravující se na víkendové semifinále Fed Cupu proti Francii. A na kurtu pak o síť opření dva zbrusu noví sparringpartneři - králíci z klobouku Bob a Bobek. „Lob přes ty jejich uši bude velkým oříškem, ale není tu pod stropem ta kostka, tak snad se to povede,“ smála se při pohledu na maskoty domácího mistrovství světa v ledním hokeji tenistka Petra Kvitová.

Český fedcupový tým v hokejové šatně

 
Článek

Trénink tenistek před Fed Cupem

Zápas s francouzskými tenistkami je poslední akcí před nadcházejícím světovým šampionátem, které se v květnu koná v Praze a v Ostravě. „Všechny budeme kluky podporovat," slíbila nejmladší česká tenistka v týmu Karolína Plíšková.

Sama bude ale ještě před vyvrcholením hokejové sezóny bedlivě sledovat jinou hokejovou událost. „Můj oblíbený tým hraje letos ve finále extraligy. A teď zklamu všechny místní, Třinec to není. Doufám, že vedení dva nula na zápasy už kluci z Litvínova dotáhnou k titulu," smála se tenistka.

Šafářová a Strýcová už nemají komu fandit

Jak také jinak, vždyť se před třiadvaceti lety narodila od Litvínova v přibližně 40 kilometrů vzdálených Lounech. „V Litvínově jsem začínala s tenisem, i na hokej jsem se byla několikrát podívat. Mám ho ráda, i hokejku už jsem držela v ruce, bruslit ale moc neumím," svěřovala se Plíšková.

Finále prožívá i předpokládaná jednička fedcupového týmu Petra Kvitová. „Fandím Třinci. S přítelem jsme se dívali na sobotní i nedělní zápas. Moc to tedy nedopadlo," svěřila se přítelkyně Radka Meidla, třineckého hokejisty hostujícího v Prostějově.

Její kolegyně Barbora Strýcová a Lucie Šafářová jsou nervů z extraligového finále ušetřeny, paradoxně mají k ledu ale ještě blíže. Zatímco Plzeňačka Strýcová začínala jako krasobruslařka, velká fanynka Komety Brno Šafářová si hokej i zahrála. „Ale to bylo v dětství s tátou na rybníce," vykládala Šafářová, která před třemi lety vhodila úvodní buly extraligového duelu Komety s Kladnem. „Ráda hokej sleduju a našim hokejistům budu na mistrovství světa určitě fandit," řekla Šafářová.

Reklama

Související témata: