Hlavní obsah

Ruským tenistkám bude v semifinále Fed Cupu chybět Šarapovová

Moskva

Ruské tenistky budou o víkendu bojovat o postup do finále Fed Cupu bez své jedničky Marie Šarapovové. Druhá hráčka světa se z utkání proti Německu v Soči omluvila kvůli nedávnému zranění nohy.

Foto: Mark J. Terrill, ČTK/AP

Ruská tenistka Maria Šarapovová si semifinále Fed Cupu proti Německu nezahraje

Článek

"Těšila jsem se na návrat do Soči. Bylo by to mé první vystoupení ve městě, kde jsem vyrůstala. Ale bohužel zranění nohy mi nedovolilo se na zápas stoprocentně připravit. Teprve před několika dny jsem se vrátila k tréninku," uvedla Šarapovová, která hrála naposledy koncem března v Miami, kde překvapivě neuspěla hned v prvním utkání s krajankou Darjou Gavrilovovou.

Ve Fed Cupu se pětinásobná grandslamová šampionka letos v únoru představila po tříleté pauze v úvodním kole proti Polsku a výhrami nad sestrami Radwaňskými přispěla k vítězství 4:0.

Šarapovovou v ruské nominaci nahradila Věra Zvonarevová. Někdejší deblová vítězka Australian Open a US Open, která je momentálně v žebříčku WTA až na 137. místě, v týmové soutěži nehrála od roku 2011. V družstvu doplnila Světlanu Kuzněcovovou, Anastasii Pavljučenkovovou a Jelenu Vesninovou.

Reklama

Související témata: