Hlavní obsah

Tisková konference naruby. Tenistky se ptaly, novináři odpovídali

Ostrava

Ve velmi uvolněné atmosféře se uskutečnila první tisková konference českého fedcupového týmu před víkendovým semifinálovým soubojem s Francií. Chvílemi odpovídaly tenistky a kapitán týmu Petr Pála, došlo ale i na přítomné novináře.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Barbora Strýcová (vlevo) a Karolína Plíšková na tiskové konferenci českého týmu před semifinále tenisového Fed Cupu s Francií.

Článek

Obrat v pokládání dotazů zapříčinil kapitán Pála, který naznačil, že se na odpoledním tréninku zapojí do debla. Na otázku, která z hráček tedy dostane volno, reagovala Barbora Strýcová výzvou, ať si tedy novináři tipnou. Na tip, že to tedy bude asi Petra Kvitová, reagovala zase česká jednička a velmi udiveně otázku vrátila: „A proč nebudu hrát?"

S odpovědí, že proto, že ho hraje v sezóně nejméně, už se český tým spokojil a znovu se soustředil na otázky týkající se například víkendového soupeře. „Francouzky jsou výborné hráčky, že umí hrát Fed Cup potvrdily vítězstvím v Itálii, kde otočili zápas ze stavu 0:2. To je pro ně velké vítězství," přiblížil nehrající kapitán týmu Pála.

Povrch jim sedí

Češky vstoupí do semifinále v roli jednoznačných favoritů. Všechny české tenistky jsou v žebříčku výše, než osmadvacátá jednička Francie Alizé Cornetová. Pro český tým hraje i právo volby povrchu.

„Není tak rychlý, jako byl proti Itálii, ale není ani pomalý," komentoval Pála. „Ale na tuto otázku vám nejlépe odpoví expertka na povrchy Lucie Šafářová," odboural znovu celý fedcupový tým kapitán týmu Pála. „Povrch je takový, jak ho máme rády. Sedí nám, a za těch pár dní, co tu jsme si na něj zvykly," dodala už s vážnou tváří Šafářová.

Skvělou náladu udržovala především Barbora Strýcová. Při dotazu, zda by se tenistky odvážily, stejně jako francouzská kapitánka Amélie Mauresmová, trénovat po konci kariéry své kolegy, Strýcová odvětila, že by záleželo na tom, kdo by to byl. „Můj sen to ale fakt není. Záleželo by, koho bych měla trénovat. Chlapi k nám nemají takový respekt, jako my k nim. A to by mě opravdu nebavilo, kdyby mě nerespektoval. Navíc mě by asi ani nikdo nechtěl," vykládala Strýcová.

Postoupí české tenistky přes Francii do finále Fed Cupu?
Ano
94,3 %
Ne
5,7 %
Celkem hlasovalo 2992 čtenářů.

Reklama

Související témata: